CONSTANȚA: Festivalul de Artă Culinară Turcească și-a desemnat câștigătorii
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 5 noiembrie 2022, 14:46
La Constanța s-a desfășurat, astăzi, a XV-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească în organizarea Uniunii Democrate Turce.
S-a concurat pe trei secțiuni: mâncare tradițională, patiserie și dulciuri, ne-a declarat reprezentanta organizatorilor, Filiz Ismail:
Ne promovăm și duce mai departe bucătăria turcească, care este o bucătărie plină cu de toate. Nu putem spune că felul unu sau felul doi, dulciurile, deci toate sunt foarte gustoase. Îmi plac foarte mult corabie-urile un fel de fursecuri românești, dar puțin mai sfărămicioase și foarte gustoase.
Au fost aduse sute de preparate ce i-au încântat pe participanți.
În urma jurizării au obținut premiul special:
· Leman Talip (mâncare tradițională) din Măcin;
· Osman Ghiulhan (patiserie) din Tulcea;
· Mustafa Nadie (dulciuri) din Mangalia.
Redactor – Dana Malciu / redactor online – Daniel Țăndăreanu