Plantele din Dobrogea și rețetele bunicii ne ajută să arătăm bine de sărbători
Publicat de Arantxa Catană, 28 decembrie 2017, 19:08
Este momentul să vă gândiți cum vă pregătiți pentru sărbători și ca să arătați bine este indicat un tratament cosmetic bio cu extracte din plante ale căror ingrediente sunt cultivate chiar la noi în județ. Tocmai proveniența lor din zona noastră le face foarte potrivite pentru noi, cei care suntem obișnuiți cu clima și vegetația autohtone.
Cu Elena Oancea ne-am întâlnit prima dată în vară la plantația din Topraisar unde își cultivă principalele plante pe care apoi le transformă în produse cosmetice. Iar acum, în prag de sărbători, la cabinetul său din Constanța, folosește produsele propriile inspirate din rețetele bunicii și mamei, dar îmbogățite prin activitatea sa de cercetător.
Fructele de cătină culese și prelucrate de familia Elenei Oancea sunt principalul ingredient al tratamentelor cosmetice recomandate în această perioadă.
Elena Oancea: România noastră este foarte bogată în plante benefice și nu numai atât, România are aurul însemnând fructele de cătină. Fructele de cătină sunt catalogate ca fiind cele mai bogate în antioxidanți din România, din zona Dobrogei, din Delta Dunării. Este un pământ foarte roditor și atunci și aceste fructe primesc o concentrație foarte mare de antioxidanți. Putem să servim un suc de cătină, să mestecăm fructele de cătină.
Reporter: Tratamentele pe care le faceți dumneavoastră la cabinet ce operațiuni presupun?
Elena Oancea: În mod special înainte de sărbători facem o revigorare, o împrospătare a tenului. Înainte de sărbători facem doar un peeling natural, un amestec din pulberi din plante, este un gomaj finuț care, pe lângă proprietatea de a îndepărta din celulele moarte, vine și cu hidratare și chiar regenerarea epidermei. Apoi urmează un masaj excelent, 50 de minute. O parte din mișcările de masaj le-am moștenit de la bunici, le-am predat mai departe fiicei mele și cumnatei mele care lucrează în cabinet în Constanța și fiica mea în București. Sunt mișcări foarte lente, ușoare, mușchiul trebuie să-l luăm foarte ușor. Și nu numai atât, mergem pe reglarea câmpului energetic pe meridianele corpului omenesc. După ce se relaxează mușchii, urmează o mască, o concentrație de cătină cu sevă de mesteacăn și cu alte principii active din plante care vin și împrospătează tenul.
Un material realizat de Monica Cruceanu Comșa
Redactor online: Arantxa Corleanu