Focar de toxiinfecție alimentară la un hotel din Sudul litoralului
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 26 septembrie 2024, 08:59
18 tineri au ajuns în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, cu simptome specifice bolii, precum vărsături și dureri abdominale.
Managerul spitalului, dr. Claudia Cambrea:
Din sudul litoralului au ajuns 18 pacienți, marea majoritate sunt cu stare generală influențată, marea majoritate prezintă vărsături și scaune diareice. Nu sunt cazuri foarte grave, toți au necesitat tratament de reechilibrare hidroelectrolitică endovenoasă.
După prânz, când vor fi gata rezultatele analizelor, medicii vor stabili câți dintre ei vor rămâne internați.
Pacienții au vârste cuprinse între 21 și 22 de ani și, cel mai probabil, s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la restaurantul hotelului.
Autoritățile din domeniul sănătății vor preleva probe din mâncarea consumată, pentru a stabili sursa îmbolnăvirilor.
ISU Dobrogea a activat Planul Roșu de intervenție din cauza numărului mare de pacienți.
La ora 08:15 minute, Planul Roșu a fost dezactivat.
Redactor online – Daniel Țăndăreanu