Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează persoanele fizice și juridice, care produc/transportă deșeuri inerte cu ocazia efectuării lucrărilor de construire/desființare că valoarea taxei deșeuri inerte este în cuantum de 3 lei/tonă sau fracție de tonă.
Contravaloarea taxei deșeuri inerte poate fi achitată numerar sau POS atât la ghișeele SPIT, cât și la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, deschis publicului de luni până vineri în intervalul orar 08.00-16.00 sau prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631.
În vederea eliberării „Autorizației deșeuri inerte” solicitantul va prezenta următoarele documente:
copia cărții de identitate/certificatului de înmatriculare a societății;
copia certificatului de înmatriculare/cărții de înmatriculare a autovehiculului pentru care se urmărește obținerea autorizației;
documentul de plată;
fișa de cântărire a mașinii/fișă cântar, buletinul de verificare metrologică valabil, avizul de însoțire a mărfii, după caz.
Pianistul Gianluca Luisi, prezent la Constanța – “Mă consider, mai degrabă un muzician explorator, un ‘wanderer”, nu neapărat călător, cum s-ar descrie în cel mai strict sens al cuvântului”
R: Gianluca Luisi, aveți un CV impresionant, suntem onorați să ne bucurăm de acest eveniment la Constanța! G.L: Mulțumesc, și eu sunt onorat...
Publicat de ,
22 decembrie 2015, 09:21 / actualizat: 22 decembrie 2015, 13:11
Tribunalul Constanța a anulat, luni, taxa de liniște instituită de administraţia Mazăre.
În conformitate cu Sentinţa Civilă pronunţată la data de 21.12.2015 de Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, instanţa a admis cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta ASOCIAŢIA CONSTANŢA IA ATITUDINE în contradictoriu cu pârâtă CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANŢA şi a anulat în parte Anexa 5 „Alte taxe administrate de serviciul public de impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului local” din Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 246/18.12.2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015 în ceea ce priveşte „Taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă”, se arată în minuta instanţei.
„Sentinţa produce efecte pentru viitor, este opozabilă erga omnes (pentru toţi contribuabilii) şi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, iar recursul este suspensiv de executare”, spun reprezentanții Casei de Avocatură care au reprezentat partea reclamantă.
Aceștia au precizat că, potrivit comunicatului publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa din 18.12.2015 s-au stabilit impozitele şi taxele locale pentru anul 2016 şi faţă de anul 2015 sunt prevăzute următoarele modificări: eliminarea taxei pentru creşterea gradului de linişte pentru sediile/punctele de lucru ale contribuabililor situate în incinta Port Constanţa şi modificarea încadrărilor privind taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în municipiul Constanţa, precum şi a cuantumului acestora.
Președintele Asociației Constanța Ia Atitudine, Andrei Popescu, salută decizia instanței. „Mă bucur că justiția a făcut dreptate și sunt convins că taxa aceasta de liniște, impusă abuziv de Radu Mazăre și păstrată de locotenentul său servil, Decebal Făgădău, va fi desființată și că oamenii își vor putea recupera banii. Peste 7.000 de persoane au votat pentru desființarea acestei taxe și mă bucur că instanța a validat demersul nostru. Trăim încă într-o Constanță controlată de oamenii lui Mazăre, un oraș în care s-au inventat unele dintre cele mai bizare taxe speciale din România. Hotărârea Tribunalului Constanța este un pas spre normalitate. De asemenea, fac un apel către Consiliul Local Constanța să își reconsidere atitutinea față de perceperea acestei taxe și în anul 2016 pentru a preîntâmpina în acest context alte litigii. Până acum contribuabilii atacau în justiție deciziile de impunere, hotărârile judecătorești favorabile acestora neavând efecte și pentru ceilalți contribuabili, dar acum am reușit obținerea unei prime soluții prin care se merge direct la rezolvarea problemei”, a conchis Andrei Popescu.
Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, alături de consilierii locali, a introdus această taxă în anul 2003. Viceprimarul cu atribuţiuni de primar, Decebal Făgădău a anunţat că primăria va contesta decizia la instanţa superioară.
Pianistul Gianluca Luisi, prezent la Constanța – “Mă consider, mai degrabă un muzician explorator, un ‘wanderer”, nu neapărat călător, cum s-ar descrie în cel mai strict sens al cuvântului”
R: Gianluca Luisi, aveți un CV impresionant, suntem onorați să ne bucurăm de acest eveniment la Constanța! G.L: Mulțumesc, și eu sunt onorat...