Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a ajuns în Poligonul Babadag, unde asistă la exerciţiul tactic cu trageri de luptă SEEBA-15.
Exerciţiul se va încheia vineri şi se desfăşoară la Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare Constanţa şi în poligonul Babadag, din Tulcea.
Mircea Duşa:
Joi după-amiază, ministrul Apărării va ajunge la Braşov, unde va asista la ceremonia de bun venit a militarilor americani şi români, care participă la „Marşul Cavaleriei”.
Miercuri, 400 de militari americani, cu peste 80 de mijloace tehnice, au plecat din Mihail Kogălniceanu către Cincu, unde vor participa la exerciţiul „Sarmis 15”.
În perioada 10 – 15 mai, la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale din Constanța și în Poligonul Babadag din subordinea Statului Major al Forțelor Terestre, desfășoară exercițiul tactic cu trageri de luptă SEEBA 15.
În cadrul exercițiului, structurile Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești” puse la dispoziția Forței Multinaționale de Pace din Europa de Sud-Est, o structură CIMIC din cadrul Batalionuli 1 CIMIC, precum și reprezentanți ai Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Constanța, se vor antrena împreună cu militarii din cadrul Comandamentului Brigăzii din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) conduși de comandantul acesteia, generalul de Brigadă Eser Hakan.
România contribuie la Forța Multinațională de Pace din Europa de Sud-Est cu aproximativ 400 de militari din structuri de infanterie, geniu, cercetare și transport din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești”.
În perioada 10 – 15 mai, la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale din Constanța și în Poligonul Babadag din subordinea Statului Major al Forțelor Terestre, se va desfășura exercițiul tactic cu trageri de luptă SEEBA 15.
În cadrul exercițiului, structurile Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești” puse la dispoziția Forței Multinaționale de Pace din Europa de Sud-Est, o structură CIMIC din cadrul Batalionuli 1 CIMIC, precum și reprezentanți ai Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Constanța se vor antrena împreună cu militarii din cadrul Comandamentului Brigăzii din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) conduși de comandantul acesteia, generalul de Brigadă Eser Hakan.
România contribuie la Forța Multinațională de Pace din Europa de Sud-Est cu aproximativ 400 de militari din structuri de infanterie, geniu, cercetare și transport din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești”.
SEEBRIG a fost înființată în anul 1999 și este organizată la nivel regional având în subordine structuri militare puse la dispoziție de Albania, Bulgaria, Grecia, Italia, FYROM, România și Turcia.
Comandantul SEEBRIG și-a desfășurat activitatea până în anul 2003 în Plovdiv, Bulgaria; în Constanța, România (2003 – 2007); la Istanbul, Turcia (2007 – 2011); iar din iulie 2011 s-a mutat la Larisa, Grecia. Comanda SEEBRIG este asigurată timp de doi ani, prin rotație, de fiecare dintre țările membre. România a asigurat comanda SEEBRIG în perioada 2007 – 2009 prin generalul de brigadă Virgil Bălăceanu.
În anul 2006, comandamentul SEEBRIG și două subunități de sprijin, din care au făcut parte și 233 de militari români, au participat timp de șase luni, sub mandat ONU, la misiunea NATO, în cadrul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF).