Ascultă Radio România Constanța Live

sedinta ordinara CJC

Sumele forfetare pentru transportul elevilor navetiști, unul dintre proiectele dezbătute în prima ședință CJC din acest an

Sumele forfetare pentru transportul elevilor navetiști, unul dintre proiectele dezbătute în prima ședință CJC din acest an

Publicat de Adina Sîrbu, 30 ianuarie 2024, 12:19

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 30 ianuarie 2024, în prima şedinţă ordinară din acest an, pentru a dezbate şi vota un număr de 13 proiecte de hotărâre, toate inițiate de președintele CJC, Mihai Lupu.

Dintre proiecte, amintim: proiectul de trecere a imobilului „Palatului Administrativ” din domeniul public al Statului, în domeniul public al județului Constanța, proiectul de actualizare a indicatorilor tehnico-economici pentru „Reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Mamaia”, proiectul de aprobare a sumei forfetare pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu sau organizarea rețelei școlare de învățământ special în Constanța pentru anul școlar 2024-2025.

Cei 36 de consilierii județeni, întruniți în sistem de videoconferință, au dat aviz favorabil tuturor proiectelor aflate pe ordinea de zi.

La finalul ședinței, care s-a desfășurat în format online, consilierul județean Nicoleta Bercaru a solicitat lămuriri cu privire la activitatea Direcției de Drumuri Județene, aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța:

Este adevărat unui consilier al directorului general i-a fost încheiat contract invivdual de muncă pe perioadă determinată, care apoi s-a încheiat, pentru a se încheia un altul, pe perioadă nedeterminată, în luna noiembrie 2023, pentru ca apoi primească 40.000 de lei aferent concediului pe ultimii 2 ani? dori o informare privind contractul de asistență juridică –  dosare, sume plătite, rezultate obținute. Dacă este adevărat se efectuează plăți fără viză CFP – motivare și sumă pentru fiecare plată fără viză. De ce a fost anulată evaluarea angajaților pentru anul 2022? Motivul pentru care anumiți angajați au atribuții inserate în fișele de post referitoare la alte compartimente decât cele în care își desfășoară activitatea și o informare privind apartamentul închiriat de Drumuri Județene S.A. – perioadă, cine a locuit/ locuiește în el – și sumele de protocol de pe cardul cu 10.000 lei pe lună, produse, servicii achiziționate, sume.

***

Detalii privind proiectele dezbătute astăzi puteți afla din comunicatul CJC, pe care îl redăm integral.

Primul proiect aflat pe ordinea de zi a vizat aprobarea solicitării de trecere a imobilului „Palat administrativ”, situat în municipiul Constanța, B-dul. Tomis nr. 51, din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța. După transferul imobilului în domeniul public al județului Constanța, acesta este declarat bun de uz și interes public județean. Consiliul Județean Constanța poate iniția astfel, proiectul care vizează îmbunătățirea performanței energetice a clădirii Palatului Administrativ și extinderea utilizării surselor regenerabile de energie. Scopul este îmbunătățirea calității vieții pentru toți utilizatorii prin sporirea confortului termic, îmbunătățirea condițiilor de igienă, asigurarea siguranței și îmbunătățirea calității aerului. Toate acestea sunt în concordanță cu principiile strategice stabilite la nivelul Uniunii Europene în domeniul eficienței energetice.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a avut ca subiect organizarea rețelei școlare de învățământ special din județul Constanța, pentru anul școlar 2024 – 2025. Proiectul de hotărâre vizează Centrul Şcolar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța, Centrul Şcolar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanţa și Centrul Şcolar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanţa. Organizarea rețelei școlare în cazul celor trei centre s-a realizat în forma avizată de Ministerul Educației – Direcția Generală Management Resurse Umane și Reţea Şcolară.

Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul referitor la aprobarea Planului de investiții aferent activelor date în concesiune S.C. „RAJA” S.A., de către U.A.T. Județul Constanța, care se finanțează din Fondul IID pe anul 2024. Programul propus se ridică la valoarea totală de 24.967.547 lei, din care 24.111.600 lei surse proprii amortizare și 855.947 lei alte surse MRD. Lista obiectivelor de investiții propuse de S.C. „RAJA” S.A. pentru anul 2024, precum și alte informații relevante, puteți accesa aici.

Tot astăzi, aleșii locali au votat modificarea componenţei nominale a Comisiei pentru Protecţia Copilului Constanţa. Pe baza propunerilor înaintate și a votului exprimat, preşedintele comisiei va fi secretarul judeţului Constanţa, Nesrin Geafar, iar funcţia de vicepreşedinte îi va reveni directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, Mihaela Ristea. Aceştia vor fi susţinuţi în activitate de cinci membri: Florin Mangu – medic specialist pediatrie, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa; Veronica Neguțu – inspector învăţământ special, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa; Laura Constandin  – director executiv, reprezentant al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa, şi Venceslau Grosu – reprezentant al Fundației Giovanni Bosco.

Aprobarea Planurilor de restructurare revizuite pentru serviciile sociale cu cazare destinate persoanelor adulte cu dizabilități a făcut obiectul unui alt proiect de hotărâre. Proiectul vizează planurile de restructurare a patru centre din subordinea DGASPC Constanța: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică “Artemia” Techirghiol, Centrul de Îngrijire şi Asistență  “Sf. Andrei” Negru Voda,  Centrul de Îngrijire şi Asistenţă  „Armonia” Negru Vodă și Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă. Obiectivul general al procesului de restructurare constă în asigurarea persoanelor adulte cu dizabilități a serviciilor specifice de care au nevoie, în alternative de tip familial sau rezidenţial cu capacitate maximă de 50 de locuri. Acestea vor fi adaptate nevoilor lor, sigure din punct de vedere al securității personale, în vederea integrării în comunitate și participării la viaţa acesteia.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și aprobarea Planul anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța, pentru anul 2024. În conformitate cu Strategia Naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului 2014-2020, Consiliul Județean Constanța, prin DGASPC Constanța, şi-a asumat închiderea tuturor centrelor de plasament de tip vechi/clasice, care funcționează în structura preluată în anul 1997, respectiv anul 2000. Planul anual de acțiune cuprinde date detaliate privind numărul şi categoriile de beneficiari, serviciile sociale existente, serviciile propuse pentru a fi înfiinţate, programul de contractare a serviciilor din fonduri publice, bugetul estimat, sursele de finanţare, precum și alte date relevante.

Actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitare si modernizare Teatru de Vara Mamaia” a făcut obiectul unui alt proiect de hotărâre dezbătut și aprobat în ședința de astăzi. Valoarea din devizul general aferent DALI elaborat de SC 3D PASCAL PROIECT SRL, pentru acest obiectiv de investiții, a suportat modificări ce vizează valoarea totală a investiției și durata de realizare a acesteia. Astfel, valoarea totală actualizată a proiectului se ridică la 32.210.459,07 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției propusă este de 21 de luni, din care trei luni  proiectarea și 18 luni execuția. Prin realizarea acestei investiții se asigură condiții corespunzătoare în vederea desfășurării activităților culturale pe perioada estivală. Proiectul poate fi consultat aici.

Tot astăzi, consilierii județeni au aprobat valoarea unitară lei/kilometru aferentă sumei forfetare lunare și pentru aprobarea sumei forfetare pe zi, acordata elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport public. Astfel, pentru anul școlar 2023-2024, a fost aprobată o valoare unitară de 0,26 lei/kilometru, stabilită pe baza tarifelor medii lei/km/loc aprobate de Consiliul Județean Constanța pentru grupele de trasee 01, 02, 04, 05, 06, 07 și 08, atribuite prin procedurile prevăzute în legislația achizițiilor publice. Tabelul centralizator cu suma forfetară pe zi aferentă distanțelor dus-întors între domiciliul/reședința elevului și unitatea de învățământ din județul Constanța, poate fi consultat aici.

Un alt proiect de hotârâre a fost cel cu privire la darea în administrare către Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” a imobilului (teren+constructii) „Casa Bulgarească”, situat în localitatea Canlia, comuna Lipnita, proprietate publica a Judetului Constanța. Având ca destinație “tabără de creație”, instituția culturală își propune să organizeze activități precum ateliere de creație, amenajare de spații de tipul scenă de spectacol, cuptor de olărit, studio foto, precum și alte activități ce au ca scop principal conservarea tradițiilor și cultivarea valorilor și autenticității creației populare.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere, a contribuției lunare de întreținere datorate de beneficiarii, aparținătorii, susținătorii si/sau de reprezentanții legali ai acestora, pentru serviciile furnizate de Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Agigea în anul 2024, precum și procedura de stabilire și de încasare a contribuției lunare de întreținere. În acest sens, a fost aprobat un cost mediu lunar de întreținere în cuantum de 6.524,33 lei/lună/beneficiar. De asemenea, s-a stabilit contribuţia lunară de întreţinere în cuantum de 1.650 lei/lună/beneficiar pentru persoanele independente asistate social, respectiv 1.935 lei/lună/beneficiar pentru persoanele dependente, pentru serviciile furnizate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea în anul 2024.

Surse: redactor Cecilia Pătrăhău, comunicat CJC/ Foto: arhivă/ Redactor: Adina Sîrbu

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:31

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale

La Palatul Copiilor Constanța a început, în această dimineață, distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor...

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale
Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 09:58

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00

Alegerile prezidenţiale sunt programate, în acest an, pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie – turul al doilea. După...

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00
AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:51

AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export

Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export, în favoarea...

AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export
Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:26

Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România

Dobrogea este și va rămâne un mozaic etnic, iar luna noiembrie este încărcată emoțional și spiritual de unitate și apropiere a...

Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:15

CONSTANȚA: Femeie reținută de polițiști pentru proxenetism și spălarea banilor

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a...

CONSTANȚA: Femeie reținută de polițiști pentru proxenetism și spălarea banilor
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:00

CONSTANȚA: Anchetă a poliţiştilor după ce mai multor autoturisme parcate le-au fost înţepate cauciucurile

Poliţiştii au demarat vineri o anchetă după ce proprietarii mai multor autoturisme parcate într-un cartier din municipiul Constanţa şi-au...

CONSTANȚA: Anchetă a poliţiştilor după ce mai multor autoturisme parcate le-au fost înţepate cauciucurile
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 12:50

AUDIO: Sectorul de plajă din Năvodari a fost cel mai murdar, în această vară

ONG Mare Nostrum a finalizat sesiunea de monitorizare a deșeurilor, după terminarea sezonului estival, pe nouă sectoare de plajă: Vama Veche,...

AUDIO: Sectorul de plajă din Năvodari a fost cel mai murdar, în această vară
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 12:26

TULCEA: Grenadă descoperită în timpul unor lucrări

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al judeţului Tulcea a intervenit, astăzi, pentru ridicarea unui...

TULCEA: Grenadă descoperită în timpul unor lucrări

CONSTANŢA: Consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţă ordinară

CONSTANŢA: Consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţă ordinară

Publicat de Doina Sirbu, 29 noiembrie 2023, 13:35

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 29 noiembrie 2023, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 34 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Organigramei si a Statului de Functii ale aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Constanta s-a aflat printre cele mai importante proiecte dezbătute în cadrul ședinței de astăzi. Măsurile de disciplină economico-financiară cu caracter imperativ obligatoriu, adoptate prin Legea Nr. 296 din 26 octombrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, impactează organigrama și statutul de funcții al Consiliului Județean Constanța. Așadar, s-a impus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre pentru  reorganizarea aparatului de specialitate al CJC, astfel încât să fie respectate aceste noi prevederi și, totodată, să nu se creeze disfuncționalități la nivelul instituției. Proiectul nu a trecut de votul aleșilor locali, întrunind un număr de 17 voturi împotrivă, 17 pentru și 3 abțineri. Având în vedere obligativitatea instituției de a se alinia prevederilor legii, până la sfârșitul lunii decembrie a acestui an, președintele CJC, Mihai Lupu, le-a solicitat consilierilor județeni, care au acordat vot nefavorabil acestui proiect extrem de important, prezentarea unei motivații scrise a deciziei asumate în ședința de astăzi. Este obligatoriu ca acest demers să ajungă la o finalitate, iar în cazul în care vor fi cerute explicații din partea Instituției Prefectului și a Guvernului României, Consiliul Județean Constanța va trebui să prezinte o situație cât se poate de concretă cu privire la implementarea acestui proiect de hotărâre. Proiectul poate fi consultat aici.

Revocarea repartizării unor spații cu destinația de locuință de serviciu către Direcția Generală de Evidența a Persoanelor Constanța a făcut subiectul unui alt proiect de hotărâre. În cadrul imobilului Bloc L4 dețin spații cu destinația de locuință de serviciu, mai multe instituții din subordinea Consiliul Județean Constanța. Odată cu revocarea repartizării celor 3 camere (nr. 209, 317, 404) către Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, a fost necesară și actualizarea Anexei nr. 2, reprezentând spații cu destinația de locuințe de serviciu, la HCJC nr. 254/2014.

Totodată, CJC vine în sprijinul industriei agricole din județul Constanța stabilind, începând cu data de 01 ianuarie 2024, prețurile medii pentru principalele produse agricole, precum și a prețului mediu/tonă de iarbă (masă verde) obținută de pe pajiște, pe baza cărora se calculează veniturile din arendă în anul 2024, în județul Constanța.

Tot astăzi, a fost aprobat proiectul de hotărâre ce stabilește modalitatea de organizare și derulare a procedurii de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziționarea, atât a produselor, cât și a contractelor/acordului-cadru de prestare a serviciilor pentru derularea măsurilor educative aferente Programului pentru școli al României in perioada 2023-2027. Consiliul Județean Constanța își asumă responsabilitatea organizării și derulării acestor proceduri în vederea aplicării programului la nivelul tuturor UAT-urilor din județul Constanța. Proiectul de hotărâre stabilește inclusiv lista produselor ce vor fi achiziționate în vederea distribuirii săptămânale/copil/elev și anume: 3 porții cornuri și 2 porții covrigi simpli, 3 porții lapte UHT și 2 porții iaurt/lapte bătut/iaurt de băut, 2 porții mere și/sau morcovi. Mai multe informații regăsiți aici.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat desemnarea și validarea nominală în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța, a domnului Comisar Șef, Dumitru Bîltag, împuternicit Inspector Șef al I.P.J. Constanța.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul cu privire la înființarea Comitetului partenerial de dezvoltare teritoriala/Structura parteneriala a Strategiei de Dezvoltare Durabila a Județului Constanta pentru perioada 2021 – 2027. Comitetul partenerial de dezvoltare teritorială este o structură fără personalitate juridică, cu rol decizional și consultativ strategic în procesul de implementare a Strategiei de Dezvoltare și analizează progresele înregistrate în îndeplinirea obiectivelor acestuia.

Nu în ultimul rând, în ședința de astăzi, a fost aprobat proiectul referitor la aprobarea planului operativ de deszăpezire pe drumurile județene pentru iarna 2023-2024 si a tarifelor aferente serviciilor de deszăpezire pentru anul 2023-2024. Planul și tarifele aplicate de Drumuri Județene Constanța S.A. pentru deszăpezire și combaterea lunecușului, conform anexelor 1,2,3 și 4 care fac parte integrantă din prezentul proiect, pot fi consultate aici. Proiectul de hotărâre este susținut și de aspectele de specialitate indicate de către Direcția Generală Tehnică din cadrul CJC.

Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind  darea in administrare către Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” a unui spațiu din cadrul imobilului situat în municipiul Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 32, proprietate publica a Județului Constanța. Acest demers vine ca urmare a solicitării instituției de cultură de a pune la dispoziție un spațiu care să îndeplinească condițiile necesare funcționării unei redacții, în scopul editării  Revistei “Datina”. Fondată în anul 1991, publicația apare lunar sub egida instituției și are rolul de a transmite în principal, cultura tradițională, cu precădere din zona Dobrogei.

Alte patru proiecte de hotărâre, înscrise pe ordinea de zi, au vizat aprobarea implementării etapei a II-a a proiectelor: „Restaurarea, conservarea, amenajarea si punerea in valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, „Restaurarea, conservarea, amenajarea si valorificarea cultural-turistica a Cetății Carsium (Hârșova)”, ”Salvarea si punerea in valoare a Mormântului pictat hypogeu” și ”Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”. Prin realizarea acestor obiective se vor reuni elementele de conservare, protejare, promovare și dezvoltare a patrimoniului cultural astfel încât, la finalul implementării, rezultatele să conducă la dezvoltarea durabilă a județului prin asigurarea continuității și a promovării proiectelor turistice importante din județul Constanța.

Actualizarea devizelor generale pentru proiectele referitoare la „Modernizarea infrastructura de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu” și la „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, a făcut obiectul altor două proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Ambele hotărâri sunt direct motivate de necesitatea finalizării celor două investiții. Astfel, a fost solicitată suplimentarea valorii totale cu suma de 35.952,60 lei cu TVA, pentru proiectul Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea in valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, în timp ce pentru proiectul ”Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul DJ226 Corbu-Săcele – Istria-Mihai Viteazu”, Devizul General al lucrării a fost actualizat prin suplimentarea valorii totale cu suma de 3.203.710,23 cu TVA, necesară finalizării proiectului.

Un număr considerabil de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi au vizat rectificări bugetare în cadrul a 13 instituții subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și în ceea ce privește bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Constanța, pe anul 2023. Analizând execuția bugetară a fiecărei instituții și estimând cheltuielile ce vor fi angajate în viitor, s-au impus majorări, diminuări sau reglări între capitole, după caz.

Astfel, rectificări între capitole, fără a influența valoarea totală a bugetului, s-au aprobat în cazul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Delfinul” Constanța, Directiei de Pază a Județului Constanța, Unității de Asistență Medico – Socială Agigea, Muzeului de Artă Constanța, Muzeului de Artă Populară Constanța și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.

Totodată, pentru a asigura funcționalitatea instituțiilor subordonate, s-au impus majorări bugetare în cazul altor patru asemenea instituții. Ținând cont de numărul mare de spectacole și evenimente ce vor avea loc în luna decembrie în cadrul Teatrului pentru Copii si Tineret „Căluțul de Mare” Constanța și de faptul că instituția a realizat venituri proprii mai mari decât cele estimate, bugetul a fost majorat cu suma de 130.000 lei, de la valoarea de 1.237.241 lei, la valoarea de 1.367.241 lei. În cazul Centrului Cultural Judetean Constanța „Teodor T. Burada” vorbim despre o majorare a veniturilor proprii, cu suma de 326.179 lei, dar și de o diminuare a subvenției, cu suma de 1.000.000 de lei. Aceasta din urmă se datorează imposibilității desfășurării a două proiecte incluse în programul de evenimente culturale pentru anul 2023: HUZUR – Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Multietnice și Festivalul Internațional de Film de Comedie “Jean Constantin”. Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici. Previzionarea cheltuielilor necesare pentru defășurarea activității până la sfârșitul anului, a necesitat majorarea bugetului de venituri și cheltuieli și în cazul Teatrului de Stat Constanța, cu suma de 320.000 lei, reprezentând venituri proprii. În cazul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanța, au fost suplimentate veniturile proprii cu suma de 2.107.390 lei, ca urmare a depășirii prevederilor bugetare pentru anul 2023, în același timp fiind diminuate cheltuielile cu suma de 3.706.203 lei. Totodată, subvenția în valoare de 5.813.593 lei va fi restituită integral la bugetul propriu al județului Constanța. Nu în ultimul rând, bugetul Directiei Generale de Asistenta Socială și Protecția Copilului Constanța a fost suplimentat cu suma de 3.130.600 lei.

Bugetele au fost diminuate în cazul Centrului Școlar pentru Educatie Incluzivă „Albatros” Constanța și Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei Constanța”. Astfel, bugetul centrului școlar a fost diminuat cu suma de 76.000 lei, rectificare datorată noilor prevederi legislative pentru acordarea burselor, iar cel al SCJU, cu suma de 18.079.279 lei, de la 759.792.370 lei la 741.713.091 lei.

Nu în ultimul rând, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța a constat în majorarea acestuia cu suma de 42.453.053 lei. Cerințele care reclamă necesitatea și oportunitatea actului administrativ pot fi consultate aici.

Ședința s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 37 de consilieri județeni.

Redactor online: Doina Sîrbu

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:31

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale

La Palatul Copiilor Constanța a început, în această dimineață, distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor...

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale
Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 09:58

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00

Alegerile prezidenţiale sunt programate, în acest an, pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie – turul al doilea. După...

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00
AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:51

AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export

Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export, în favoarea...

AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export
Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:26

Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România

Dobrogea este și va rămâne un mozaic etnic, iar luna noiembrie este încărcată emoțional și spiritual de unitate și apropiere a...

Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:15

CONSTANȚA: Femeie reținută de polițiști pentru proxenetism și spălarea banilor

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a...

CONSTANȚA: Femeie reținută de polițiști pentru proxenetism și spălarea banilor
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:00

CONSTANȚA: Anchetă a poliţiştilor după ce mai multor autoturisme parcate le-au fost înţepate cauciucurile

Poliţiştii au demarat vineri o anchetă după ce proprietarii mai multor autoturisme parcate într-un cartier din municipiul Constanţa şi-au...

CONSTANȚA: Anchetă a poliţiştilor după ce mai multor autoturisme parcate le-au fost înţepate cauciucurile
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 12:50

AUDIO: Sectorul de plajă din Năvodari a fost cel mai murdar, în această vară

ONG Mare Nostrum a finalizat sesiunea de monitorizare a deșeurilor, după terminarea sezonului estival, pe nouă sectoare de plajă: Vama Veche,...

AUDIO: Sectorul de plajă din Năvodari a fost cel mai murdar, în această vară
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 12:26

TULCEA: Grenadă descoperită în timpul unor lucrări

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al judeţului Tulcea a intervenit, astăzi, pentru ridicarea unui...

TULCEA: Grenadă descoperită în timpul unor lucrări