ORA MESEI: Lasagna cu peşte
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 22 aprilie 2015, 13:30
Ingrediente
600ml de lapte
¼ linguriță de nucșoară măcinată
85g de unt, plus extra pentru uns
50g de făină
250ml de smântână
100g de parmezan, ras
1 ou, bătut
3 cutii a câte 100g carne de crab (găsești la Mega Image)
2 legături a câte 500g de praz, bine spălat și feliat fin
12 foi proaspete de lasagna
400g file de cod fără piele, tăiat în cuburi
Mod de preparare
1. Pune laptele, nucșoara, 50g de unt și făina într-o oală nonaderentă. Încălzește-le în timp ce le amesteci cu ajutorul unui tel sau al unei linguri, până se îngroașă. Îndepărtează sosul de pe foc și încorporează smântâna, cu sare și piper din abundență. Măsoară 450ml de sos și încorporează în el jumătate din parmezan și oul bătut. Odată răcit restul de sos, adaugă în el carnea de crab.
2. Topește restul de unt într-o oală sau un wok foarte mare, adaugă prazul și sotează-l circa 10 minute, amestecând frecvent, până când se înmoaie și scade.
3. Unge cu puțin unt 2 vase termorezistente pătrate, cu latura de 20cm – taie foile de lasagna pentru a încăpea, dacă e nevoie.
4. Încinge cuptorul la 180°C. Cu o lingură, transferă un sfert din cantitatea de praz în fiecare vas și întinde-l într-un strat uniform. Așază deasupra câte 2 foi de lasagna, acoperă-le cu amestecul de crab și presară bucățile de pește. Urmează alte 2 foi de lasagna în fiecare vas. Acoperă cu prazul rămas și cu ultimele foi, urmate de sosul de brânză și de restul de parmezan. Dă lasagna la cuptor timp de 40 de minute.
Sursa – goodfood.ro