O delicatesă din Marea Neagră – rapana. Cum se prepară
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 1 iulie 2017, 11:58
Vara, pe litoral, la cele mai multe terase și restaurante, cele mai căutate preparate sunt cele pe bază de pește și fructe de mare.
Multe dintre acestea sunt pregătite după rețete originale, dar sunt și maeștri culinari, care vin cu rețete proprii.
Rapana este una dintre delicatesele oferite de Marea Neagă.
Rapana este este un melc marin cere trăiește pe substraturile nisipoase și stâncoase de la linia țărmului până la 30 metri adâncime.
Semnalat pentru prima dată în Marea Neagră în anul 1948, în zona portului Novorossiisk, Rusia, în 1963 începe să apară și în dreptul litoralului românesc.
Rapana își are originea în Marea Japoniei, Marea Chinei și Marea Galbenă de unde a fost adus accidental pe carena navelor.
Specialist în pregătirea de mese festive la cel mai înalt nivel internațional, chef Dan Erbărescu, ne învață cum să le pregătim rapana, chiar noi, acasă.
Un reportaj de Carmen Secuiu.