Start la BACALAUREAT! Regulament pentru candidați
Publicat de , 4 iulie 2016, 07:48
4.517 candidaţi din județul Constanța s-au înscris la prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, la disciplina Limba şi literatura română, care va avea loc luni, 4 iulie 2016.
Subiectele sunt diferențiate în funcție de filieră și profil: 3.604 candidați vor primi subiecte pentru Filieră teoretică – Profil real; Filieră tehnologică și 913 – Filieră teoretică – Profil umanist; Filieră vocațională – Profil pedagogic.
Examenul se desfășoară în 15 centre de examen și începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise absolvenţii de liceu au la dispoziţie trei ore. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.
Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, marți, 5 iulie, 2 absolvenţi de liceu susțin proba la Limba și literatura maternă, urmând ca miercuri, 6 iulie, 4.554 de candidați înscriși să susținută proba obligatorie a profilului, Matematică (3418)/Istorie (1136). Examenul de Bacalaureat se încheie vineri, 8 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării pentru care s-au înscris 4.727 candidați.
Rezultatele vor fi afișate marți, 12 iulie.
La nivel național, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile în cele 473 de centre de examen. La proba la limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din limbile maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.
CE AU și NU AU VOIE SĂ FACĂ ABSOLVENȚII CARE DAU BAC-ul
Candidații la Bacalaureat 2016 vor semna un proces-verbal, în sala de examen, înainte de începerea probelor, prin care vor menționa că știu faptul că vor fi dași afară din sala de examen în cazul în care sunt prinși copiind și că nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.
Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu următoarele lucruri: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. De asemenea, nu au voie să aibă asupra lor: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio sau calculatoare.
Candidații sunt obligați să lase aceste obiecte în sala de depozitare a obiectelor personale, în caz contrar urmând să nu fie primiți în sala de examen.
În timpul probelor, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul și nici să schimbe între ei foi de lucrare, ciorne, notișe sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subeictelor, în caz contrar urmând să fie eliminați.