După mai bine de șapte luni și jumătate, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se redeschide parțial.
Demisolul clădirii principale va fi primul care va deveni funcțional, săptămâna aceasta, anunță managerul unității sanitare, conf. univ. dr. Claudia Cambrea.
La demisol va funcționa și centrul antirabic. De asemenea, farmacia și laboratorul spitalului sunt gata să își reia activitatea. În prezent, în structura modulară din curtea unității sanitare funcționează un centru de spitalizare de zi, cu patru paturi.
După ce va fi redeschis demisolul, acesta ar putea redeveni centru de evaluare COVID, așa cum a fost până în primele zile ale acestei luni. Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase speră ca spitalizarea continuă să poată fi reluată până la începerea sezonului estival.
CONSTANȚA: Acțiune de ecologizare a spațiilor verzi din campusul universitar realizată de studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole
Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), cu sprijinul Ligii...
Prefectura Constanţa a informat, luni seara, că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI), unitate unde la începutul lunii trecute a avut loc un incendiu soldat cu pacienţi decedaţi, ar putea fi redeschis, cel puţin parţial, în luna decembrie.
Situaţia SCBI Constanţa a fost una dintre temele dezbătute, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa, în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul judeţului, Silviu-Iulian Coşa, cu participarea reprezentanţilor diferitelor instituţii publice de pe plan local.
„În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial. De asemenea, aceştia au transmis că astăzi, 01.11.2021, a fost depus proiectul tehnic la ISU ‘Dobrogea’ Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului.
De asemenea, conform sursei citate, în urma discuţiei deschise de reprezentanţii federaţiilor sindicale privind situaţia angajaţilor din spital, managerul interimar al SCBI a informat că, în acest moment, 40 dintre angajaţi sunt detaşaţi la diverse unităţi medicale pe o perioadă de trei luni. Alţi 95 de angajaţi sunt detaşaţi pe o perioadă de 30 de zile, care va fi prelungită în urma demersurilor realizate împreună cu managerii unităţilor sanitare din judeţ şi cu DSP Constanţa.
Şapte pacienţi ai SCBI Constanţa au murit într-un puternic incendiu ce a izbucnit pe 1 octombrie, la secţia Anestezie Terapie Intensivă a unităţii medicale. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi spitalizaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa, dintre aceştia alţi cinci decedând ulterior.
Cu spitale COVID complet ocupate sau cu paturi libere care pot fi numărate pe degetele de la o mână, județul Constanța are nevoie acută de locuri pentru bolnavii infectați cu virusul SARS – CoV2.
Afectat de incendiul de la începutul acestei luni, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța ar putea fi redeschis parțial, cel mai devreme în prima jumătate a lunii noiembrie.
Șefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor:
Până la redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, Spitalul Orășenesc Hârșova va prelua pacienți COVID.
Și aici există, însă, o problemă cu stocatorul de oxigen, spune Cristina Schipor:
Singurul spital din județul Constanța care nu tratează pacienți COVID rămâne Spitalul Orășenesc Cernavodă.
TULCEA: Centrul de permanenţă din Babadag a renăscut din propria cenușă
Publicat de Bogdan Comșa,
9 august 2016, 15:07 / actualizat: 9 august 2016, 17:39
Centrul de permanenţă din oraşul Babadag este deservit în momentul de faţă de 12 medici de familie, după ce luna trecută a fost închis din cauza deficitului de specialişti.
‘De la începutul acestei luni, Centrul de permanenţă din Babadag şi-a reluat activitatea, iar acolo îşi desfăşoară activitatea toţi medicii de familie din zonă, adică 12’, a declarat directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea, Mihaela Nicolau.
Centrul de permanenţă din oraşul tulcean a fost deservit până la începutul lunii trecute de cinci medici de familie din Babadag, însă unul dintre ei a anunţat că refuză să se mai implice în activitatea unităţii subordonată DSP.
În contextul în care numărul minim de medici dintr-un centru de permanenţă trebuie să fie cinci, prefectul judeţului Marin Bădiţă şi conducerea sistemului sanitar din judeţ au suspendat temporar activitatea unităţii din Babadag şi timp de o lună s-au întâlnit cu medicii de familie din zonă pentru a-i convinge să colaboreze în centrul de permanenţă.
La fel ca în alte judeţe din ţară, reţeaua medicală tulceană se confruntă de mai mulţi ani cu un deficit acut de specialişti, în timp ce autorităţile judeţului fac eforturi pentru a moderniza baza medicală a unităţilor de profil.
Centrul Infotrafic anunţă că în jurul orei 15.20, pe Autostrada A2 a fost reluat traficul rutier pe tronsonul Drajna – Feteşti, pe sensul de mers către Constanţa (calea I).
Maşinile se deplasează în coloană, însoţite de echipaje de poliţie rutieră.
În prezent, mai este închis doar tronsonul Feteşti – Drajna, pe sensul de mers către Bucureşti.
Închise sunt şi alte 4 drumuri naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea.
Este vorba despre DN22 Isaccea – Somova, DN22A Cataloi – Nicolae Bălcescu, DN22F Horia-Nalbant şi DN3 Ostov – Băneasa.