Trenurile de călători din Oradea și Arad au ajuns, miercuri, în Gara Constanța, cu sute de minute de întârziere.
Un tren operat de CFR Călători, care face legătura între Oradea și Constanța, a ajuns la destinație cu o întârziere de 175 de minute.
Reprezentanții CFR Infrastructură pun întârzierea pe seama limitărilor de viteză impuse de temperaturile ridicate.
Trenul ar fi trebuit să ajungă în Gara Constanța la ora 8.43, dar a ajuns la 11.38. Aici a fost renumerotat și a pornit spre Mangalia cu aceeași întârziere.
Adrian Băncilă a consemnat câteva păreri ale călătorilor:
Cum a fost călătoria cu trenul? A avut întârziere de aproape 3 ore!
Da, dar a fost răcoare!
V-au dat vreo explicație cei de la CFR?
Nu, dar așa este de când e lumea și pământul aici!
Condițiile de călătorie cum au fost?
Nu au fost cine știe ce.
De unde veniți?
Din Simeria.
Din același motiv, un alt tren a ajuns de la Arad la Constanța cu o întârziere de 80 de minute.
Redactor: Adrian Băncilă/ Redactor online: Adina Sîrbu
Mai repede la plajă: De joi încep zborurile din Cluj, Timişoara, Oradea şi Iaşi spre LITORAL
Publicat de ,
14 iunie 2017, 17:06
De mâine, 15 iunie, intră în vigoare programul curselor interne operate de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu către patru orașe din țară: Cluj, Timişoara, Oradea şi Iaşi, destinații aflate la peste 12 ore de mers cu mașina. Directorul comercial al companiei aeriene care operează aceste zboruri, Tudor Constantinescu, a spus că aceste zboruri nu vor fi păstrate dacă nu vor exista cereri.
Acestea vor circula cu următoarea frecvență: Iași – 1 zbor pe săptămână, Cluj – 2 zboruri, Timișoara – 2 zboruri, Oradea – 1 zbor.
Primul zbor va ateriza pe 15 iunie de la Cluj, urmat pe 16 iunie de cel din Timișoara a spus Cristian Bărhălescu, președintele Asociației Litoral Delta Dunării.
Directorul aeroportului Mihail Kogălniceanu, Bogdan Artagea, a precizat că este o nouă facilitate pentru pasageri. Aceştia vor fi preluaţi de la gară, cu trei ore înainte de ora decolării, astfel încât să ajungă la timp pentru check-in şi, de asemenea, vor fi aşteptaţi la aterizare, pentru a fi duşi în Constanţa.
Transportul se face cu autovehicule cu 3 până la 19 locuri, iar rezervările se pot face pe site-ul companiei sau telefonic.
Vânzările pentru aceste zboruri interne au mersi bine mai ales datorită campaniei „Vino gratis cu avionul la mare“ prin care se oferă gratuit un zbor, cel de la dus.
Turiștii plătesc în pachet cazarea, transferul de la aeroport la hotel, masa și biletul de avion pentru întoarcere, valoarea pachetelor variind între 699 de lei și putând ajunge până la 3.000 de lei în funcție de serviciile cuprinse în pachet. Oferta face ca deplasarea să fie mai ieftină decât cu mașina personală, fără oboseala și stresul aferente, ne-a spus Aurelian Marin, reprezentantul turoperatorului care a vândut aceste pachete.
În prezent, campania „Vino gratis cu avionul la mare“ este valabilă pentru sejururi de 7 nopți, iar pachetele cuprind obligatoriu cazarea la un hotel de 3 sau 4 stele și un bilet de avion pentru întoarcere. Turiștii interesați pot alege dintr-un număr de 20 de hoteluri de pe litoral.
Compania aeriană lucrează în general cu tour-operatori, dar se pot face și rezervări și vânzări online.
Pentru destinațiile interne, prețul este de 90 de lei, cu taxe incluse și în regim all-inclusive.
Reprezentanții companiei aeriene spun că anul acesta este unul de investiții și nu se așteaptă la profit. Orarul de zbor este elaborat doar până în luna noiembrie. În timpul iernii se așteaptă să fie solicitate destinațiile externe, în special Roma și Milano, locații în care există mulți români plecați la muncă sau stabiliți acolo. Investiția companiei se ridică la peste 500.000 de euro și prezintă riscul de a nu acoperi costurile de operare ale avionului care va zbura cu regularitate, indiferent de câți pasageri vor fi.