ANM a emis o informare meteorologică valabilă de miercuri ora 10.00, până la ora 20.00. În intervalul menționat, temporar, vor fi precipitații în toate regiunile. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și în Dobrogea va ploua și pe arii restrânse vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul regiunilor pe parcursul zilei de miercuri vor fi ploi apoi vor predomina ninsorile. La munte va ninge și local se va depune strat de zăpadă consistent.
Se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp, iar cu precădere în vest și la munte, pe arii restrânse acestea vor depăși 30 l/mp.
Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, cu viteze în general de 50…60 km/h. La munte, rafalele vor depăși 70 km/h, iar cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, în noaptea de joi spre vineri (21/ 22 noiembrie) și pe parcursul zilei de vineri (22 noiembrie) vor fi rafale de peste 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.
De asemenea, tot miercuri, în același intervalul orar, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania, în nord-vestul Moldovei și pe litoral, cu viteze în general de 55…65 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la altitudini mari, cu precădere în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali vor depăși 90 km /h.
Pianistul Gianluca Luisi, prezent la Constanța – “Mă consider, mai degrabă un muzician explorator, un ”wanderer”, nu neapărat călător, cum s-ar descrie în cel mai strict sens al cuvântului”
R: Gianluca Luisi, aveți un CV impresionant, suntem onorați să ne bucurăm de acest eveniment la Constanța! G.L: Mulțumesc, și eu sunt onorat...
Primii fulgi de zăpadă din acest an vor apărea la noapte în Dobrogea, spun meteorologii.
Vântul se va intensifica, iar temperaturile vor coborî semnificativ.
Odată cu ninsorile, care vor fi slabe cantitativ, apare riscul de formare a poleiului, atrage atenţia Maria Tomescu, meteorolog de serviciu la Centrul Regional Dobrogea:
Cel mai frig va fi duminică noaptea, spune meteorologul Maria Tomescu, atunci când vom avea de la minus 9 la minus 4 grade Celsius.
Abia de marţi, vremea va reveni la valorile termice normale pentru această perioadă.
Cerul va fi acoperit şi este posibil ca luni să avem parte de precipitaţii sub formă de lapoviţă.
Vântul va sufla moderat cu unele intensificări locale, mai ales pe litoral.
Maximele termice de luni se vor încadra între 0 şi 3 grade Celsius.
„De luni, în Dobrogea va începe o răcire a vremii care însă se va simții cu precădere în ziua de marți, când maximele în timpul zilei vor fi la nivelul Dobrogei cuprinse între 0 și 3 grade. Ca și fenomene putem spune că din cursul după-amiezii de luni ne putem aștepta ca pe arii restrânse, cu precădere în sudul Dobrogei, să apară precipitații. Acestea mai întâi vor fi sub formă de ploaie, iar în cursul nopții de luni spre marți, să se transforme în lapoviță și ninsoare. Inclusiv va nivelul municipiului Constanța nu este exclus ca marți dimineața să apară fulguieli”, a declarat pentru Radio Constanța Mirabela Stamate, meteorolog la Centrul Regional Meteo.