Atenție la mozzarella pe care o cumpărați! Poate conține un ingredient foarte periculos!
Publicat de ,
28 ianuarie 2019, 14:10
Mozzarella comercializată în supermarket-urile din România poate fi contrafăcută. Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, atrage atenția asupra ingredientelor folosite la fabricarea produsului, printre care se numără și…clorură de calciu.
„Mozzarella este o specialitate italienească, în Italia se obține din lapte de bivoliță. Din patru litri se lapte se obține un kilogram de mozzarela. Se mai fabrică și din lapte de vacă, dar se folosesc ca și ingrediente numai cheaguri și puțină sare. Mozzarella tradițională se regăsește ambalată sub forma unor mingiuțe de brânză cu consistență elastică, cu un gust dulceag, ușor de smântână și nicidecum nu se regăsește sub forma cașcavalului, așa cum a întâlnim în structurile comerciale din România unde, atenție, se mai folosește și clorură de calciu! falsificarea mozzarellei cu clorură de calciu nu face decât să conducă la apariția unor boli, bineînțeles, dacă se realizează un consum îndelungat. Clorura de calciu se obține din calcar și acid clorhidric sau, de cele mai multe roi, rezultă ca produs secundar din fabricarea sodei caustice “, a spus președintele Asociației Pro Consumatori.
Consumatorii trebuie să fie vigilenți la cumpărarea produsului. „Își pot da seama numai atunci când o cumpără din magazin. Dacă mozarella este folosită la fabricarea unor tipuri de pizza, a unor produse de patiserie, nu au cum să-și dea seama, fiindcă nu au control asupra ingredientelor folosite la fabricarea unor astfel de produse“, a declarat Costel Stanciu.