AUDIO | Echilibrul între salariul și performanțele angajaților, una dintre provocările mediului de business
Publicat de Adina Sîrbu,
16 octombrie 2024, 10:17 / actualizat: 18 octombrie 2024, 10:40
Mediul de business este în permanență în căutarea oamenilor performanți și, totodată, în găsirea celui mai bun raport din punct de vedere al salariilor oferite vizavi de rezultatele obținute de angajați.
„Dar creșterea salarială, o necesitate absolut firească la un moment dat, este motivația care are impactul cel mai scurt dacă nu este dublată de preocuparea de a aduce un plus unui business din orice poziție pe care o ocupăm”, este de părere Claudia Indreica, CEO al unei companii de recrutare.
Ascultați un interviu realizat de Laurențiu Despina:
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și al Consiliului Județean Constanța, inaugurează, astăzi, Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională, dedicat tuturor elevilor de nivel gimnazial, liceal şi profesional, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, din judeţul Constanţa.
Ne propunem evaluarea elevilor, în vederea cunoașterii/autocunoașterii și a fundamentării temeinice a demersurilor de consiliere psihopedagogică a acestora, cu scopul alegerii reale, autentice și asumate, a propriului traseu educațional și al orientării carierei. Aceste demersuri permit și îndrumarea părinților elevilor, în sensul susținerii propriilor copii într-o mai mare măsură, în direcția potrivită.
Ne adresăm elevilor de nivel gimnazial, liceal și profesional, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, din județul Constanța. Testele și platformele achiziționate acoperă o arie largă de obiective în domeniul autocunoașterii, al personalității, aptitudinilor, al intereselor vocaționale, strategiilor de învățare, al motivației.
Consilierea şi orientarea carierei reprezintă un proces complex de pregătire şi îndrumare a elevilor spre anumite forme de activitate academică și studii, care să le permită apoi alegerea unor domenii profesionale şi ocupaţii distincte, în concordanță cu aptitudinile și interesele lor. Această pregătire a elevilor este personalizată și nu înseamnă grăbirea luării unei decizii.
Consilierea privind cariera se axează pe fiecare persoană, sprijinind-o și asistând-o, astfel încât să se cunoască în mod realist, să cunoască lumea profesiilor și a ocupațiilor, cât si dinamica lor, să fie capabilă să ia decizii, să-și schimbe domeniul profesional, dacă cerințele sociale și aspirațiile personale o impun, să obțină satisfacție în muncă si în activitățile sociale si să aibă sentimentul autoîmplinirii.
Inaugurarea va avea loc, la ora 11,30, la sediul Cabinetului de Consiliere, din Bulevardul Mamaia, nr.193 – se arată în comunicatul CJRAE.
Prezenţa la urne de peste 64% şi ieşirea masivă la vot a celor cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani – i-a făcut pe specialişti să catalogheze alegerile de ieri drept unele imprevizibile.
Conferenţiar universitar doctor Andrei Ţăranu, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, din cadrul SNSPA, a spus astăzi în cadrul Interviului Dimineţii, de la Radio Constanţa, că votul de ieri a fost cel mai important de după anul 2000 şi că este prima dată când se produce o astfel de schimbare de generaţie în ceea ce priveşte votul.
El a menţionat că situaţia votului din diaspora a fost cea care i-a determinat pe tineri să iasă în număr mare la vot, acâionând ca o motivaţie simbolică.
Tot în cadrul Interviului Dimineţii, conferenţiar universitar doctor Andrei Ţăranu, a mai precizat că ne aflăm într-un moment de instabilitate politică pe care foarte puţini au anticipat-o şi asta va face ca toate jocurile politice să se facă şi să se defacă.
Totodată, el a precizat că aşteaptă ca noul preşedinte să aduca stabilitate. Altfel, deceniul 20014 – 2014 va fi unul complet pierdut.