Tradițional vs. Fast Food: Ce preferă constănțenii pentru masa de Revelion
Publicat de Arantxa Catană, 31 decembrie 2018, 16:15
Sărbătorile de iarnă vin an de an şi cu mâncăruri tradiţionale. Astfel, dacă de Crăciun nu lipsesc sarmalele sau caltaboşul, de pe masa de Revelion nu lipseşte răcitura, iar în prima zi din noul an, ciorba de burtă sau cea de potroace.
Totuşi, sunt şi români care renunţă la astfel de tradiţii şi la statul cu orele în bucătărie în favoarea mâncării de tip fast food sau a platourilor gata preparate.
Care sunt preferinţele în aceste zile, am aflat de la câţiva constănţeni pe care i-am întâlnit la cumpărături.
„Mâncare tradițională, clar!”, a subliniat o constănțeancă.
„Gătesc și pentru mine și pentru fiica mea – totul tradițional”, a mencionat o doamnă.
„Fast food!”, a spus un tânăr.
„Tradițională, să trăiești 100 de ani!”, a precizat un domn.