Stațiunea MAMAIA: Din „perla litoralului”, într-un cartier ticsit de clădiri al Constanței
Publicat de Adina Sîrbu, 21 iulie 2024, 13:49 / actualizat: 8 august 2024, 11:33
Statisticile agențiilor de turism plasează, în continuare stațiunea Mamaia în topul preferințelor turiștilor care vin pe litoral, însă nu toți sunt încântați de ceea ce găsesc aici.
Teodor Stanciu este un turist din Iași care vine în fiecare an la mare și observă, cu tristețe, cum verdeața este înlocuită cu betoane:
Regret să văd cum spațiile verzi ample dintre hotelurile construite în anii 60 – 70 ajung să fie ocupate de noi clădiri de apartamente sau alte hoteluri, construite nepermis de aproape de vechile hoteluri, astfel încât turiștii se pot uita dintr-o cameră în alta. Și, evident, lipsa spațiilor verzi, a locurilor de plimbare, reprezintă realmente o problemă.
Este bine că au apărut hoteluri noi, întrucât a crescut capacitatea de cazare a stațiunii, susține profesorul de economie Dănuț Jugănaru, care atrage, însă, atenția că modul în care s-a construit în Mamaia va afecta turismul pe viitor:
Ce este Mamaia? E stațiune turistică sau e cartier de locuințe pentru populația Constanței? Este și una și alta, și de multe ori nu e cea mai fericită îmbinare. Vorbim și de Mamaia Nord, acolo s-a construit și mai haotic. Sigur că e bine că s-a construit, s-a dezvoltat capacitatea de cazare turistică de pe litoral. Problema este că, încet-încet, această aglomerare, faptul că e clădire lângă clădire, la foarte puțină distanță una de alta, încet-încet o să ducă la o nemulțumire și un disconfort din partea turiștilor.
Redactor: Florentina Stan/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: arhivă