Salvați Copiii România: 22 de brazi intră în licitaţie, pentru cel mai mare eveniment de caritate al anului
Publicat de Adina Sîrbu, 7 decembrie 2023, 18:05
Pentru a 23-a ediţie succesivă, Festivalul Brazilor de Crăciun îşi deschide porţile şi aduce pe scenă 22 de creaţii unicat, brazi cu poveste, care vor fi licitaţi în seara de Gală din 8 decembrie, organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României.
În 2022, un brad a fost licitat contra sumei de 100.000 de euro, alţi trei brazi unicat au fost adjudecaţi cu peste 50.000 de euro fiecare, în total fiind strânse fonduri de peste 800.000 de euro.
Festivalul Brazilor de Crăciun s-a impus ca polul de solidaritate al anului, fiind evenimentul caritabil de marcă pus în slujba susținerii accesului la educație egală pentru copiii vulnerabili.
Și anul acesta, Organizaţia Salvaţi Copiii România spune poveştile celor 22 de brazi unici, care vor asigura fondurile necesare accesului la educaţie pentru cei mai vulnerabili dintre noi: ancheta organizaţiei arată că 95% dintre familiile care se confruntă cu sărăcia nu mai au bani de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii.
De-a lungul celor 22 de ediţii anterioare au fost colectate fonduri în valoare de peste 8 milioane de euro, care au permis ca 211.127 de copii din medii sociale vulnerabile să primească ajutor pentru integrarea socio-educaţională.
Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România:
Cea mai mare reuşită a Festivalului Brazilor de Crăciun este felul în care oamenii de bine, designeri, artişti, susţinători, se mobilizează pentru cauza celor mai vulnerabili dintre noi: copiii care sunt nevoiţi să ducă o luptă zilnică pentru a putea merge la şcoală, pentru a putea citi, pentru a se putea forma intelectual şi social. Suntem mereu surprinşi de forţa solidarităţii şi ea rămâne resursa care ne dă curaj, nouă şi copiilor, să construim o lume mai bună cu fiecare an.
Datorită eforturilor comune în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun, educația a devenit o șansă reală:
- 147.895 de copii au beneficiat de sprijin socio-economic, pentru a putea fi integrați educațional și pentru a se preveni abandonul școlar;
- 48.299 de copii au fost incluși în programul Școala după Școală și educație remedială;
- 10.009 de copii au participat la Grădinițele Estivale;
- 4.924 de copii au fost recuperați educațional, prin programul A Doua Șansă.
- 102 biblioteci școlare au fost dotate cu 76.000 de cărți.
Sursă: AGERPRES