CONSTANȚA: Fostul Liceu Agricol NU va fi transformat în centru de calificare pentru turism
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 6 octombrie 2017, 12:20 / actualizat: 6 octombrie 2017, 15:50
Colegiul Tehnic Pontica, fostul Liceu Agricol, NU va fi transformat în centru de calificare pentru turism.
Declaraţia a fost făcută astăzi de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, la dezbaterea de la Universitatea Ovidius cu tema „Dezvoltarea durabilă a turismului în România”.
El a anunţat că un centru de pregătire profesională în turism se va face la Mangalia, în parteneriat cu o societate cu capital de stat, care deţine baza materială.
Conform declarațiilor lui Mircea Titus Dobre, centrul de pregătire profesională în turism va avea sediul în clădirea e acum poartă denumirea Zefir.
„Teoretic cred că va dura câteva luni ca să intre companiei care este în patrimoniul Ministerului Turismului (n.r. Neptun Olimp este deținută în proporție de 52% de Ministerul Turismului) și apoi să începem demersurile la fel cum am început și în cadrul Companiei de Investiții în Turism S.A. din București (n.r. prin care se va realiza un prim Centru de Pregătire Profesională în Turism în nordul Capitalei)“, a spus ministrul Dobre.
Despre ce companie din Mangalia este vorba?
„Avem Neptun Olimp în Mangalia care deține mai multe spații, dar acest spațiu nu este deocamdată la compania de stat Neptun Olimp. O unitate de cazare pe care o au (n.r. imobilul este în proprietatea AAS – Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului – fostul AVAS) să intre în patrimoniul Ministerului Turismului prin intermediul companiei Neptun Olimp. Este o clădire, Zefir, din Mangalia“, a explicat Mircea Titus Dobre.
Cursurile ar urma sa înceapă anul viitor, dacă nu vor exista impedimente în respectarea procedurile legale.
Reamintim, în martie, atât ministrul, cât şi primarul Decebal Făgădău, anunţau schimbarea destinaţiei fostului Liceu Argicol, care urma să dea forţă calificată de muncă în turism.
Ministerul Turismului urma să preia liceul până la finele anului viitor şi să-l reabiliteze cu fonduri europene.
Intenţia autorităţilor i-a surprins neplăcut pe elevii de la Pontica – aproape 500 – veniţi la Constanţa din mai multe judeţe, inclusiv din Republica Moldova, majoritatea pentru a deveni tehnicieni veterinari şi, ulterior, medici veterinari.