Văduva cântărețului John Lennon a fost internată, vineri, într-un spital din New York. Yoko Ono a acuzat probleme de sănătate asemănătoare celor cauzate de gripă.
Purtătorul de cuvânt al artistei a negat zvonurile potrivit cărora ar fi suferit un accident vascular cerebral sau un infarct.
Yoko Ono şi John Lennon s-au căsătorit pe 20 martie 1969, iar fiul acestora, Sean, s-a născut în anul 1975. Lennon a fost înpuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa clădirii Dakota din apropierea Central Park din New York.
CONSTANȚA: Acțiune de ecologizare a spațiilor verzi din campusul universitar realizată de studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole
Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), cu sprijinul Ligii...
John Winston Ono Lennon, numele la naștere John Winston Lennon, (n. 9 octombrie 1940, Liverpool – d. 8 decembrie 1980, New York City) a fost un muzician, cântăreț, textier și compozitor englez, unul din fondatorii trupei The Beatles.
Împreună cu prietenul său Paul McCartney, el a format unul din cele mai de titrate parteneriate compoziționale ale secolului 20. După destrămarea trupei care i-a adus consacrarea, Lennon a urmat o carieră muzicală individuală.
Născut și crescut în Liverpool, Lennon a fost implicat în mania skiffle, un stil de muzică cu influențe de jazz, blues, folk și country. Prima lui trupă, numită The Quarrymen, a evoluat în The Beatles în 1960. Pe măsură ce trupa ce dezintegra spre sfârșitul deceniului, Lennon s-a implicat într-o carieră solo, în care a produs legendarele sale albume: „John Lennon/Plastic Ono band” și Imagine, și de asemenea cântece renumite precum „Give Peace a Chance” și „Imagine”.
John Lennon s-a retras din domeniul muzical în 1975, pentru a fi aproape de familia sa, dar s-a relansat în 1980, cu un album numit Double Fantasy. El a fost ucis la trei săptămâni după lansarea acestuia.
În jur de ora 23.00, pe 8 Decembrie 1980, Lennon și Ono se întorceau acasă, la apartamentul lor din New York, când Mark David Chapman l-a împușcat pe Lennon în spate de patru ori la intrarea în clădire. Lennon a fost dus la spital, dar a fost declarat mort la 11:07.
Mai devreme în acea seară, Lennon îi dăduse un autograf lui Chapman.
Cea de a opta cerere de punere în libertate a lui Mark David Chapman – asasinul fostului membru al formaţiei The Beatles John Lennon – a fost refuzată – au anunţat autorităţile americane din statul New York.
Comisia care a examinat cazul a argumentat că dacă ar fi eliberat, exista o probabilitate rezonabilă ca Chapman să încalce din nou legea şi că eliberarea sa ar fi incompatibilă cu bunăstarea societăţii.
Acum în vârstă de 59 de ani, Chapman l-a ucis pe John Lennon în apropierea locuinţei sale din New York la 8 decembrie 1980.
El a tras de cinci ori asupra cântăreţului, atunci când acesta se întorcea acasă împreună cu soţia sa, Yoko Ono.
Aceasta s-a opus cu vehemenţă eliberării lui Chapman, care a fost condamnat în 1981 la o pedeapsă care se poate prelungi de la 20 de ani de detenţie până la închisoare pe viaţă.
Cea de a opta cere de punere în libertate a lui Mark David Chapman, asasinul lui John Lennon, a fost refuzată, au anunţat vineri autorităţile penitenciare din New York.
‘Cererea este respinsă. După examinarea ei, comisia a determinat că dacă veţi fi eliberat acum există o probabilitate rezonabilă că nu veţi trăi în libertate fără a încălca din nou legea, iar eliberarea dvs. ar fi incompatibilă cu bunăstarea societăţii’, a explicat comisia de revizuire a pedepselor.
Mark David Chapman, în vârstă de 59 de ani, a fost audiat prin videoconferinţă miercuri din celula sa din penitenciarul de înaltă securitate de la Wende.
Chapman l-a ucis pe John Lennon în apropierea locuinţei sale din New York la 8 decembrie 1980.
El a tras de cinci ori asupra cântăreţului, atunci când acesta se întorcea acasă împreună cu soţia sa, Yoko Ono, în jurul orei 22.50.
Lennon a fost declarat mort la spital la ora 23.15.
Yoko Ono s-a opus cu vehemenţă eliberării lui Chapman, care a fost condamnat în 1981 la o pedeapsă care se poate prelungi de la 20 de ani de detenţie până la închisoare pe viaţă.
Mark David Chapman va putea depune o nouă cerere de eliberare în august 2016.