Consumul moderat de bere poate reduce riscul de hipertensiune
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 17 iulie 2015, 21:45
Consumul moderat de bere și de alte băuturi fermentate poate reduce riscul de hipertensiune, potrivit unui studiu realizat de mai mulți medici de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid, prezentat în Almería (Andalucía, sudul Spaniei), relatează EFE.
Medicul José A. García-Donaire, de la Serviciul de cercetări biomedicale, medicul María Abad și medicul Nieves Martell, de la Unitatea pentru hipertensiune arterială din cadrul Spitalului Clinic San Carlos, au elaborat documentul intitulat ‘Importanța stilului de viață sănătos pentru persoanele hipertensive. Efectul consumului moderat de bere’.
Odată cu concluziile acestui studiu, asociația pentru probleme de hipertensiune SEH-LELHA (Sociedad Espańola de Hipertensión — Liga Espańola para la lucha contra la hipertensión arterial) și centrul de informare privind berea și sănătatea CICS (Centro de Información Cerveza y Salud) vor distribui un document destinat pacienților din unitățile pentru hipertensiune din cadrul spitalelor din comunitatea autonomă spaniolă Andalucía.
Documentul include concluzii precum aceea că ingredientele naturale ale berii sunt ‘în mod semnificativ’ asociate cu o reducere a riscului cardiovascular și cu o îmbunătățire ‘considerabilă’ a controlului tensiunii arteriale, cu condiția ca berea să fie consumată cu moderație, menționează CICS într-un comunicat.
‘Menținerea unui stil de viață sănătos poate ajuta la întârzierea sau prevenirea în mod sigur și eficient a apariției bolii’, afirmă García-Donaire.
Alt avantaj al consumului moderat de bere în cazul persoanelor hipertensive rezidă în slaba cantitate de sodiu, în contextul în care majoritatea studiilor științifice demonstrează relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare, explică același medic.
Recomandările pentru pacienții hipertensivi includ, de asemenea, extinderea activității fizice și efectuarea unor exerciții fizice moderate timp de cel puțin jumătate de oră, între cinci și șapte zile pe săptămână.
Sursa – agerpres.ro