Un nou program de formare profesională va fi derulat, din această vară, de Fundația Baylor Marea Neagră
Publicat de Doina Sirbu, 4 iunie 2019, 13:36
Un nou program de formare profesională va fi derulat din această vară de Fundația Baylor Marea Neagră. Programul se adresează tinerelor asistente care doresc să-și îmbunătățească tehnica de recoltare de analize, prin intermediul unui manechin special pregătit pe care vor putea exersa.
Încă de la înființare, Fundația Baylor Marea Neagră a promovat și o componentă de informare a cadrelor medicale, inițial, a celor proprii iar apoi, această activitate s-a extins, astfel încât în ultimii trei ani, în parteneriat cu Universitatea Ovidius, studenți și masteranzi au beneficiat de instruire pentru a le capta interesul în domeniul bolilor infecțioase și cronice, precizează Ana-Maria Schweitzer, directorul fundației.
Ana-Maria Schweitzer – Colegii mei au avut o misiune interesantă, aceea de a împărtăși din experiența lor tinerilor studenți, de a le arăta ce instrumente de lucru folosim. De asemenea, s-a vorbit foarte mult despre cum putem îmbunătăți comunicarea cu pacienții, cum ne putem face profesia mai bine folosind niște mici trucuri de comunicare. La facultate rareori se învață suficient despre cum anume să comunici cât mai eficient, mai ales în condițiile timpului scurt, care este specific consultațiilor medicale.
Carmen Sandu – Din această vară, echipa Baylor va oferi cursuri de formare profesională și absolvenților de școală sanitară, asistenților care doresc să se perfecționeze și să capete încredere.
Ana-Maria Schweitzer – Am observat că tinerele asistente medicale, absolvente de școală sanitară, de cele mai multe ori sunt nesigure sau nu au suficientă practică efectivă, așa încât ne-am propus să venim în întâmpinarea nevoilor lor și începând cu data de 1 iulie avem un program în care acestea se vor putea înscrie, pentru a își îmbunătăți dexteritatea, manualitatea legată de recoltările de analize. În mod concret, organizația noastră va pune la dispoziție un manechin, pe care vor putea exersa cum anume se face corect procedura de recoltă. Vor fi, bineînțeles, supravegheate și îndrumate de cadre medicale. De asemenea, sperăm noi că în aceste scurte workshop-uri, nu numai încrederea în forțele proprii, ale acestor tinere asistente medicale să crească, dar și capacitatea lor de a răspunde unei varietăți de situații, pentru că realitatea le va pune în situații diferite. Vor trebui să recolteze nou născuților, copiilor, persoanelor în vârstă, așa încât, încercăm să le pregătim pentru realitate.
realizator interviu – Carmen Sandu / redactor online – Liviu Predescu / foto – unsplash.com