Un Târg de locuri de muncă are loc astăzi pentru cetățenii ucraineni stabiliți la Constanța. 20 de firme din județul Constanța oferă locuri de muncă în domeniile: curățenie, bucătărie, salon SPA, producție alimentară și producție industrială, șoferi sau operatori utilaje. Sunt așteptați să participe 250 de refugiați ucraineni.
Cetățenii ucraineni stabiliți pe litoral, care sunt dornici să ocupe locuri de muncă disponibile pe plan local, s-au înscris cu CV-uri în programul desfășurat de Centrul pentru Resurse Civice în parteneriat cu Asociația Firmelor Constănțene și cu sprijinul HIAS și AJOFM, program desfășurat în cadrul proiectului “Constanța pentru Ucraina” de la Centrul Comunitaria.
Târgul este deschis până la ora 16.00, la Centrul Comunitaria.
Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 55 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin comiterea de infracțiuni este estimat la aproximativ 11 milioane de lei.
Astăzi, 23 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime — I.G.P.R. și procurorii D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Constanța efectuează 55 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.
Perchezițiile sunt efectuate pe raza județelor Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Buzău, Botoșani și a municipiului București.
De asemenea, sunt puse în executare nouă mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, cei depistați urmând a fi conduși la sediul D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Constanța, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.
În fapt, membrii grupării infracționale, cetățeni coreeni și români, sunt bănuiți că, în perioada 2012 — 2015, prin intermediul unor societăți comerciale din România, deținute sau controlate de aceștia, ar fi contractat diverse lucrări, pe care, ulterior, le-ar fi subcontractat altor societăți comerciale cu un comportament fiscal de tip fantomă, pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului, a valorii T.V.A. și a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate.
Sumele de bani transferate pentru plata lucrărilor subcontractate în conturile societăților comerciale de tip fantomă ar fi fost retrase în numerar de unii din membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin comiterea de infractiuni este estimat la aproximativ 11 milioane de lei.
În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii pe bunuri mobile și imobile ale persoanelor bănuite.
La acțiune au participat și polițiști ai B.C.C.O. Constanța, S.C.C.O. Tulcea, B.C.C.O. Galați, S.C.C.O. Brăila, S.C.C.O. Botoșani și S.C.C.O. Buzău.
Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.