100 de copii din Comana vor fi mai fericiți în ziua de Crăciun. Darurile strânse de Biblioteca Județeană au plecat spre ei
Publicat de Daniel Țăndăreanu,
22 decembrie 2022, 11:33 / actualizat: 22 decembrie 2022, 15:12
Cadourile strânse în cadrul campaniei ”Fă rai din ce dai”, inițiată și susținută de Biblioteca Județeană Ioan N. Roman din Constanța au ajuns joi, la Biserica din Comana. Preotul paroh din această localitate, Ciprian Bucea va împărți cadourile celor 100 de copii nevoiași în zilele Sfinte de Crăciun.
Joi, la primele orele ale dimineții, preotul paroh din localitatea Comana a ajuns la Biblioteca Județeană Ioan N. Roman din Constanța pentru a încărca darurile strânse de ajutoarele Moșului. Zeci de mașinuțe, păpuși și cărți de poveșți vor aduce o bucurie de nedescris celor 100 de copii nevoiași din localitatea Comana. Emoții a avut și preotul Ciprian Bucea care știe ce însemnă aceste surprize pentru micuții din localitatea în care slujește.
Bibliotecarii de la Ioan N. Roman din Constanța știu din anii trecuți cât de mult prețuiesc cei mici aceste cadouri. În casele unora dintre ei ajunge, în felul acesta, pentru întâia oară, Moș Crăciun.
Campania ”Fă rai din ce dai” se încheie duminică, în prima zi de Crăciun când, după Sfânta Liturghie copilașii din Comana vor trăi, mai frumos ca niciodată, Magia Crăciunului.
Prin campania „Fă rai din ce dai”, 100 de daruri vor ajunge la 100 de copii din localitatea constănțeană Comana. Poți să fii și tu unul din ajutoarele lui Moș Crăciun!
La o săptămână de la lansarea campaniei umanitare „Fă rai din ce dai”, inițiată pentru copiii nevoiași din localitatea Comana, angajații Bibliotecii Județene Ioan N. Roman au început să numere primele daruri. Pentru a aduce un strop de fericire celor 100 de prichindei din această localitate, care-l așteaptă cu mari speranțe pe Moș Crăciun, ne putem implica, fiecare dintre noi.
Anul acesta, în Ziua Sfântă de Crăciun, 100 de copii din localitatea Comana, județul Constanța, ai căror părinți sunt împovărați de grija zilei de mâine și care abia găsesc ce pune pe masă, vor avea un motiv în plus să simtă ce înseamnă cu adevărat magia Sărbătorilor de Iarnă. Moș Crăciun, ajutat de fiecare dintre noi, va reuși să le aducă câte un mic cadou, meritat pe deplin. Sunt frumoși acești prichindei, iubesc școala, ajută în gospodărie atât cât pot cu mâinile lor micuțe și visează, noapte de noapte, la întâlnirea cu eroul copilăriei lor, Moș Crăciun. Campania Bibliotecii Județene Ioan N. Roman, numită Fă rai din ce dai, a fost lansată săptămâna trecută.
Angelo Mitchievici: Fiecare dintre bibliotecari are propriile sale informații, conexiuni și aflăm și de la preoții din diverse localități despre nevoile pe care acele localități le au, astfel că în fiecare an găsim o astfel de localitate pe care o vizăm prin acest mic program de Moș Crăciun, încercând, măcar, într-un colțișor de Dobroge, să aducem bucuria pentru copiii de acolo. Cadourile pe care le socotiți de cuviință pot fi orice, de la rechizite la cărți și se așează sub bradul care va fi în holul bibliotecii”.
Campania de strângere a cadourilor pentru copilașii din localitatea Comana se va desfășura până pe 21 decembrie. Mai avem timp să ne gândim la ei și la cadoul ce li s-ar potrivi, ne spune bibliotecarul de la Colecții speciale, Doina Moșoiu, unul dintre organizatorii campaniei.
Doina Moșoiu: ”Doresc să le reamintesc tuturor celor care au auzit de campanie și să le spun celor care află astăzi despre ea că sunt așteptați cu drag, la sediul nostru din strada Mircea cel Bătrân, nr 104 A, să vină, să umple sania lui Moș Crăciun. Condiția este ca darurile să fie noi, astfel încât copiii să nu aibă sentimentul că primesc ceva ce alți copii nu mai au nevoie.”
Anul trecut, darurile campaniei Fă rai din ce dai au ajuns la copiii nevoiași din satul Culmea, comuna Nazarcea. Mare a fost bucuria celor mici, ne spune bibliotecarul Doina Moșoiu, când preotul paroh, Costel Sârghie, le-a împărțit copiilor, trei zile la rând, cadourile pregătite de constănțenii care au fost ajutoare de nădejde pentru Moș Crăciun.
Redactor – Silvia Pascale / redactor online – Daniel Țăndăreanu