Lectura şi muzica s-au împletit perfect luni seara, la Târgul de Carte Gaudeamus Litoral 2018.
Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia a răsunat de şlagărele litoralului.
Seara de marți a evenimentlor conexe Târgului Gaudeamus Litoral 2018 este dedicată muzicii populare.
De la ora 20.00, pe scena din piațeta Perla se va desfășura un spectacol folcloric realizat de Radio România şi Radio Constanţa, susținut de Orchestra de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române condusă de Maestrul Adrian Grigoraş, avându-i ca invitaţi pe interpreţii: Elena Ionescu Cojocaru, Maria Stîngă, Ioan Chirilă, Elena Chirica, Aurel Sava, Platica Elena, Elena Sima, Iustina Ispas, Marius Brutaru, Cosmin şi Constantin Gaciu, Carneala Elena, Georgeta Nichifor şi Atanasof Costel.
În cadrul Zilelor Culturii Isaccea – ediția a XXII-a, Mădălina Elena Artem o tânără în vârstă de 18 ani născută în această localitate, își lansează astăzi de la ora 18.00, primul album discografic intitulat „Dragă-mi este Dobrogea”.
Această prezentare necesită JavaScript.
În realizarea albumului, Mădălina Elena Artem, a fost ajutată de Elena Chirică, Mariana Honceru și Aurelian Croitoru – muzică și text și Ștefan Petriman –orchestrație. Invitaţii Mădălinei Artem sunt: Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea: Ioan Chirilă, Elena Chirică, Georgeta Nichifor, Elena Plătică, Costel Atanasof, Steluţa Ciobanu, Viviana Bulugu, Dache Mihaela.
Zilele Culturii Isaccea se vor încheia cu: muzică turco-tătară interpretată de Elvis Anafi, Ansamblul folcloric „Egreta” –Isaccea, Ansamblul „Chave-Zurale” –Isaccea, Ansamblul folcloric „Băbăianca” – Babadag, DAGGU PROJECT, IOANA IGNAT și un foc de artificii la ora 23.00.
Zilele Culturii Isaccea , manifestare desfășurată vineri, 15 iunie și sâmbătă 16 iunie 2018, au mai cuprins: activități distractive pentru copii (pictură pe față, ponei, baloane modelabile), MASTER CHEF: Prăjitura casei, „Mândru că sunt român!”- expoziție de lucrări din cadrul proiectului„Eu sunt mândră și cos ie” și o expoziție de produse tradiționale Savrani, Ucraina.
Zilele Culturii Isaccea
Zilele Culturii Isaccea
Zilele Culturii Isaccea
Zilele Culturii Isaccea
Zilele Culturii Isaccea
Zilele Culturii Isaccea
Zilele Culturii Isaccea
Zilele Culturii Isaccea
In prima zi a manifestării au fost marcați „ 50 de ani de activitate” ai Grupului Vocal Feminin „Dunăreanca” din Isaccea. Pe scena din Centrul Civic din Isaccea au mai evoluat: Ansamblul folcloric al ruşilor lipoveni „Lotca” din Tulcea, soliştii locali de muzică populară/ uşoară : Sofia şi Maria Lupu, Lara Stamate, Cezar Rotaru, Emi Bădilaş, Corina Feraru, Nicoleta Gălăţeanu, Agapia Popa, Grupul de dans tigănesc „Esperanţa” din Ciucurova, Tulcea, Ansamblul folcloric aromân „Dor”- Sarighiol de Deal, Ansamblul popular de dansuri „Opincuţa” şi grupul vocal de fetiţe„Doruleţ” din Orlovca-Ucraina, LIDIA CARAIVAN din Orlovca, Ucraina, Alexandra Canareica și ANGELA RUSU.
Biblioteca orășenească din Isaccea a marcat ultimii 100 de ani ai localității printr-o expoziție cu fotografii, cu invitații: Victor Bauman și Aurel Daniel Stănică și Tania Nicolescu.
Sub semnul poeziei autorii tulceni s-au întâlnit, tot la Biblioteca orășenească cu cititorii şi invitaţii: Marian Dopcea, Tănase Carașca, Mircea Marcel Petcu, Victor Bauman , Nicolae Rădulescu , Mariana Sima, Tudose Tatu, iar Teatrul muzical „Nae Leonard” din Galaţi a susținut un recital de Cvartet de coarde.
„Cântec de la mal de mare”: sub acelaşi titlu ca şi precedentul, a fost pus şi volumul al doilea al Elenei Chirică. Artista a avut amabilitatea să-şi promoveze cel mai recent CD al său la Radio Constanţa, în emisiunea realizată de Cezar Colimitra pe 5 iulie.
A fost dorinţa sa de a fi cunoscută ca o interpretă care dă glas cântecului de la Marea Neagră, deşi Elena Chirică este o dunăreancă din apropiere de Tulcea.
Albumul apărut acum trei săptămâni (pe 12 iunie) este o frumoasă realizare şi vine la capătul unor eforturi consistente şi a unor ani prolifici pentru Elena Chirică.
Fiind sprijinită de autoritatea locală din Ovidiu, a inclus pe CD şi un cântec închinat acestui oraş unde Elena Chirică a locuit o vreme. Solista este creatoarea muzicii şi a textelor noilor melodii care, veţi remarca şi dumneavoastră, sunt bine făcute şi beneficiază de o orchestraţie pe măsură.
Le veţi asculta mereu în emisiunea Seri de cântec românesc de la Radio Constanţa, iar înregistrarea interviului vă stă la dispoziţie mai jos.