primăverii” se intitulează noul proiect care se desfășoară în gospodăria tradițională de la Vișina, o variantă prin care participanții pot să asimileze mai ușor valorile tradiționale românești. Ce vă propuneți prin această inițiativă?
Bianca Folescu: Ne propunem să ne alăturăm demersurilor școlilor în programele Școala Verde și Școala Altfel, astfel încât ne împărțim cumva activitățile. Pentru Școala Verde, ne apropiem de natură și folosim reciclarea, dar pentru Școala Altfel învățăm despre tradiții, meșteșug și obținem tot felul de decorațiuni. Iată, apropiindu-ne de sărbătoarea Paștelui, încercăm să aducem pe masa de Paște decorațiuni făcute de mânuțele noastre, să avem parte de frumusețe și integrare cumva a copiilor în această sărbătoare.
Ce alte activități cuprinde programul pe care l-ați pregătit pentru această perioadă?
Bianca Folescu: Am început în martie cu Baba Dochia, spre exemplu, și cu Mărțișorul. Continuăm acum cu obiceiurile de Paște, dar ne apropiem de natură, asociindu-ne cumva nou- veniților în rândul animăluțelor din gospodărie. Bineînțeles, facem cunoscut copiilor fiecare animal în parte, pentru că, în ultimul timp, avem o problemă de identificare din punctul ăsta de vedere. Deci, încercăm o astfel de educație apropiată de natură. Totodată, natura înflorește, păsările călătoare revin în țară, facem cunoștință cu plantele și, bineînțeles, cu natura vindecătoare.