Ascultă Radio România Constanța Live

dr. raluca zoitanu

Final de vacanță în plin val de viroze și în pragul unui episod sever de iarnă

Final de vacanță în plin val de viroze și în pragul unui episod sever de iarnă

Publicat de Adina Sîrbu, 7 ianuarie 2024, 13:39

Un nou episod de iarnă își va face simțită prezența în toată țara. În Dobrogea, vom trece de la temperaturi și de 16 grade, înregistrate în ultima perioadă, la maxime negative și ger în timpul nopții.

Medicii spun că aceste variații mari de temperatură ne pot afecta sănătatea, făcându-ne mai vulnerabili la infecții respiratorii și gripă.

Dr. Irina Dumitru, medic primar boli infecțioase:

Din păcate, ne influențează, sistemul nostru de adaptare este din ce în ce mai bulversat, pentru că au fost variații de temperatură toată această perioadă, au fost și temperaturi reci și temperaturi calde, din nou temperaturi reci. Vom deveni și mai vulnerabili, în special pentru pacienții care au comorbidități și respiratorii, și cardiovasculare, cei care nu s-au vaccinat nici antigripal, nici anti-COVID. Pentru acești pacienți lucrurile nu vor sta foarte bine.

În această perioadă, camerele de gardă ale spitalelor de copii şi paturile unităţilor medicale de boli infecţioase sunt pline până la refuz de pacienți cu gripă, pneumonie, infecţiile respiratorii sau COVID.

Diana Cimpoeșu, medic-şef UPU SMURD Iaşi a declarat că, în mod clar, în aceste zile au fost multe cazuri, mult mai multe decât în luna anterioară, în fiecare zi, de viroze respiratorii, de gripă A şi de COVID, cele mai grave fiind cele cu gripă A.

Şi dr. Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, spune că, probabil,  suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere creșterea accelerată a numărului de cazuri în ultimele două-trei săptămâni, iar începerea școlii și revenirea oamenilor din concedii, din minivacanța de sărbători, va duce, probabil, la o explozie de cazuri.

Iar dr. Sandra Alexiu, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a atras, la rândul său, atenția că, dacă vrem să nu facem gripă sau COVID, trebuie să ne vaccinăm, precizând că, dintre cei prezentați la camerele de gardă, internați în spital sau decedați din cauza gripei sau a infecției cu coronavirus, 99% sunt nevaccinați.

Cele mai recente date arată că, între Crăciun şi Revelion, au fost aproape 3.300 de cazuri de gripă clinică și s-a mai înregistrat un deces, al șaselea din acest sezon, toate cu virus gripal de tip A.

La nivel național doar puțin peste un milion de persoane s-au vaccinat antigripal, iar abia din 28 decembrie, medicii de familie au fost informați că vor avea disponibile 1 milion de doze de vaccin anti-COVID actualizat de la Moderna, eficient împotriva tuturor tulpinilor aflate în prezent în circulație.

În județul Constanța, de pildă, unde numărul cazurilor de gripă a crescut de 5 ori într-o săptămână, s-au vaccinat antigripal puțin peste 20% dintre persoanele vulnerabile, iar medicii de familie nu au solicitat nici măcar o doză de vaccin anti-COVID actualizat, întrucât ar fi trebuit să facă necesarul până pe 4 ianuarie.

Cele două seruri pot fi administrate simultan și protejează împotriva formelor grave de boală.

Membru în Comitetul Național de Vaccinologie, dr. Irina Dumitru, spune că vaccinul antigripal poate fi administrat și acum, pentru că sezonul se prelungește până în primăvară, iar în circulație este un virus agresiv:

Oricând, pentru că gripa va ține. Având în vedere schimbările climatice din ultima perioadă, probabil se va prelungi până în martie-aprilie. Nu știu de ce anul acesta fost o mare relaxare în ceea  ce privește  vaccinarea, doar 20 și ceva de procente dintre pacienții vârstnici și cu comorbidități s-au vaccinat. Este  un procent extrem de mic comparativ cu alte țări din Europa. foarte important să ne vaccinăm, pentru că circulă virusul gripal de tip A, un virus agresiv și care poate să dea numeroase complicații.

În pofida acestor date, Ministerul Sănătății a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe DOAR dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu.

Pentru părinți: Evitați trimiterea copiilor în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.

Reamintim: Virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice. Optați pentru tratament simptomatic și asigurați-vă că pacienții sunt bine hidratați.

Mesajul a fost aspru criticat de către medicul de familie Raluca Zoițanu, care, alături de alți specialiști, a atras atenția că ne confruntăm cu un val de îmbolnăviri de gripă, COVID-19, pneumonii, infecții cu virusul sincițial și o epidemie de rujeolă, motiv pentru recomandă ferm vaccinarea împotriva tuturor acestor agenți patogeni, dar și măsuri de prevenție precum purtarea măștii:

Puteți fi oare mai indolenți de atât? Mesajul acesta, pe pagina oficială a Ministerului Sănătății, este echivalentul lui „stați liniștiți la locurile voastre, avem de toate, iar presa e crizată!”. Nu avem de toate și nu e cazul să stăm liniștiți. Nu avem epidemie de gripă, încă! Dar datele statistice la care vă uitați din turnul de fildeș al MS și INSP sunt în mod evident praf și pulbere, cum vă spunem și scriem de ani de zile toți cei care chiar lucrăm cu pacienții zi de zi. Sunt mult mai multe cazuri de viroze respiratorii, gripă și chiar COVID, dar NU SE MAI FAC TESTE RAPIDE SAU RT-PCR OFICIALE anul ăsta, pentru că ați tăiat finanțarea și oamenii se testează, dacă se testează, doar acasă și nu se mai înregistrează nicăieri. În al doilea rând, UNDE SUNT MESAJELE OFICIALE DESPRE PURTAREA MĂȘTII ȘI VACCINARE contra bolilor respiratorii? Avem disponibil vaccin contra gripei, contra COVID, contra rujeolei, contra pneumoniei, otitei și meningitei cu pneumococ, contra pneumoniei și meningitei cu Haemophilus influenzae de tip B, contra tusei convulsive. Ba chiar și contra difteriei – forma respiratorie – pe care n-o găsim în statistici în România, deși în țările europene cu sisteme de depistare a bolilor infecțioase eficiente o găsim cu sutele de cazuri de câțiva ani deja. Nu avem disponibil în România vaccin contra virusului sincițial respirator, deși în SUA deja există și Guvernul american face tot ce poate să-l obțină pentru cetățenii săi. Nu, nu avem chiar de toate. Și nici nu e cazul să stăm liniștiți la locurile noastre. Presa trage un semnal de alarmă, amplifică vocea medicilor îngrijorați din camerele de gardă și secțiile pline ale spitalelor, din cabinete. Nu este crizată. Minimul de implicare pe care îl puteți arăta este să spuneți oamenilor să nu mai bântuie prin tot orașul dacă sunt bolnavi, să poarte mască dacă este musai să se întâlnească cu alți oameni și să se vaccineze pentru că nu mor de la vaccin, dar se poate să-i omoare pe alții, mai puțin norocoși, îmbolnăvindu-i.

Surse: TVR, MS, Dr. Raluca Zoițanu/ Redactor: Adina Sîrbu/ Foto: pixabay.com

TULCEA: Femei atacate în scara blocului. Suspectul a fost reținut!
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 15:52

TULCEA: Femei atacate în scara blocului. Suspectul a fost reținut!

La data de 20 noiembrie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au fost sesizați de către două femei, cu privire la faptul...

TULCEA: Femei atacate în scara blocului. Suspectul a fost reținut!
Proiecte în valoare de 700 de milioane de euro, derulate de RAJA Constanța
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 12:43

Proiecte în valoare de 700 de milioane de euro, derulate de RAJA Constanța

Regia Autonomă Județeană de Apă din Constanța investește aproape 700 de milioane de euro în patru mari proiecte. Unele dintre acestea sunt...

Proiecte în valoare de 700 de milioane de euro, derulate de RAJA Constanța
AUDIO | Un hub de cercetare unic în domeniul sistemelor acvatice va funcționa la Murighiol, în Delta Dunării
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 12:30

AUDIO | Un hub de cercetare unic în domeniul sistemelor acvatice va funcționa la Murighiol, în Delta Dunării

Proiectul DANUBIUS-RO, parte din rețeaua europeană DANUBIUS-RI, este dezvoltat, la Murighiol, de un consorțiu de patru instituții de cercetare...

AUDIO | Un hub de cercetare unic în domeniul sistemelor acvatice va funcționa la Murighiol, în Delta Dunării
Noul tren electric a fost anulat, în această dimineață, din cauza unei erori afișate de computerul de bord
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 12:06

Noul tren electric a fost anulat, în această dimineață, din cauza unei erori afișate de computerul de bord

Noul tren electric de la Alstom, inaugurat ieri cu mare fast de autorități, nu a mai plecat în cursa programată în această dimineață, din...

Noul tren electric a fost anulat, în această dimineață, din cauza unei erori afișate de computerul de bord
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 11:23

Operaţiunea „Green-Pass”: Controale la cazările şi locurile de muncă ale străinilor din afara UE care lucrează în România

Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Jandarmeria Română derulează, joi, operaţiunea...

Operaţiunea „Green-Pass”: Controale la cazările şi locurile de muncă ale străinilor din afara UE care lucrează în România
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 09:27

CFR SA: Vremea nefavorabilă afectează traficul feroviar

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile...

CFR SA: Vremea nefavorabilă afectează traficul feroviar
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 09:07

Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, se deschide astăzi în Capitală

Timp de patru zile, pasionaţii de călătorii vor putea găsi destinaţiile de vacanță perfecte în cadrul Târgului de Turism al României,...

Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, se deschide astăzi în Capitală
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 08:04

OVIDIU: Accident rutier cu victime multiple între un microbuz de transport persoane și un autoturism

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier grav, produs, în această dimineață, între un microbuz...

OVIDIU: Accident rutier cu victime multiple între un microbuz de transport persoane și un autoturism

Medicii de familie sunt asaltați de solicitări pentru rețete de iodura de potasiu. Aceste pastile trebuie luate DOAR la indicații expres

Medicii de familie sunt asaltați de solicitări pentru rețete de iodura de potasiu. Aceste pastile trebuie luate DOAR la indicații expres

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 10 august 2022, 11:34

Recenta declarație a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind prescrierea pastilelor de iodură de potasiu, a produs îngrijorare în rândul populației.

Medicii de familie spun că pacienții sună încontinuu la cabinete și solicită eliberarea rețetei.

S-a ajuns până acolo încât activitatea în unele cabinete este blocată, iar pacienții care au nevoie de consultații uzuale sunt reprogramați, spune președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Raluca Zoițanu.

Au prioritate urgenţele medico-chirurgicale şi, conform indicațiilor ministrului Sănătăţii, persoanele care doresc rețeta pentru iodura de potasiu:

La câteva minute după declarațiile ministrului sănătății, au început să ne sune tuturor telefoanele, să primim mesaje pe whatsapp, SMS, pe mail cu aceste solicitări de rețete de iodură. Multe dintre solicitări, foarte urgente. Pacienții, cei mai mulți dintre ei, au înțeles că urgent trebuie să ia pastilele, că s-a întâmplat ceva cu centrala de la Zaporojie.

La ce folosește această pastilă de iodură de potasiu ne explică tot medicul Raluca Zoițanu:

Aceste pastile trebuie luate doar în zonele în care sunt detectate nivele foarte mari de radiații, atunci când autoritățile cu responsabilități în domeniu, nu Ministerul Sănătății dă această informație și doar în acea zonă unde se detectează radiațiile, deci nu pe tot teritoriul României. Toată lumea pare să fi înțeles că doar cei cu vârsta sub 40 de ani trebuie să ia pastilele pentru că sunt la risc să dezvolte cancer tiroidian în timp, iar persoanele peste 40 de ani nu mai au acest risc pentru că tiroida lor nu mai captează acele radiații.

După ce a fost criticat de medicii de familie, ministrul Alexandru Rafila a revenit cu precizări într-un comunicat, în care spune că distribuirea acestor pastile se face numai în caz de expunere după un incident nuclear, iar administrarea preventivă a comprimatelor este contraindicată.

Redactor – Cristina Ghelasie / Redactor online – Daniel Țăndăreanu

Spațiile verzi din Constanța, recent amenajate, au fost vandalizate
Social marți, 19 noiembrie 2024, 19:18

Spațiile verzi din Constanța, recent amenajate, au fost vandalizate

Spațiile verzi din Constanța, recent amenajate, au fost vandalizate. Persoane rămase încă necunoscute au devastat zonele în care erau plantate...

Spațiile verzi din Constanța, recent amenajate, au fost vandalizate
TULCEA: Bilete pentru petrecerea de Revelion 2025 dedicată pensionarilor
Social marți, 19 noiembrie 2024, 17:10

TULCEA: Bilete pentru petrecerea de Revelion 2025 dedicată pensionarilor

De miercuri, 20 noiembrie 2024, pensionarii din municipiul Tulcea se pot prezenta la sediul Ansamblului Artistic Profesionist ”Baladele Deltei”,...

TULCEA: Bilete pentru petrecerea de Revelion 2025 dedicată pensionarilor
Polițiștii constănțeni au organizat o acțiune despre siguranța în trafic cu elevii din cadrul Școlii Nr. 24 “Ion Jalea”
Social marți, 19 noiembrie 2024, 14:37

Polițiștii constănțeni au organizat o acțiune despre siguranța în trafic cu elevii din cadrul Școlii Nr. 24 “Ion Jalea”

Cum putem traversa în siguranță pe trecerea de pietoni. Aceasta a fost tema unei acțiuni ce a fost organizată de Serviciul de Siguranță...

Polițiștii constănțeni au organizat o acțiune despre siguranța în trafic cu elevii din cadrul Școlii Nr. 24 “Ion Jalea”
RAJA lucrează în mai multe zone din oraș, iar abonații nu au apă! Ce spune societatea despre această situație
Social marți, 19 noiembrie 2024, 13:36

RAJA lucrează în mai multe zone din oraș, iar abonații nu au apă! Ce spune societatea despre această situație

În cursul nopții trecute, la toate punctele de lucru deschise în vederea executării lucrării programate pentru perioada 18 – 19 noiembrie...

RAJA lucrează în mai multe zone din oraș, iar abonații nu au apă! Ce spune societatea despre această situație
Social duminică, 17 noiembrie 2024, 10:17

CONSTANȚA: Concert caritabil organizat de Rotary Club Cetatea Tomis

Rotary Club Cetatea Tomis și Rotaract Cetatea Tomis organizează duminică, 17 noiembrie, un concert caritabil de muzică folk la Club Doors din...

CONSTANȚA: Concert caritabil organizat de Rotary Club Cetatea Tomis
Social sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 11:18

Ajutor de 790 de milioane de euro acordat de UE în sprijinul închiderii minelor din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat, vineri, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane...

Ajutor de 790 de milioane de euro acordat de UE în sprijinul închiderii minelor din Valea Jiului
Social luni, 11 noiembrie 2024, 20:06

CONSTANȚA: Acțiune de ecologizare a spațiilor verzi din campusul universitar realizată de studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), cu sprijinul Ligii...

CONSTANȚA: Acțiune de ecologizare a spațiilor verzi din campusul universitar realizată de studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole
Social joi, 7 noiembrie 2024, 09:22

CERNAVODĂ: 22 de blocuri vor fi reabilitate energetic. Care sunt acestea

22 de blocuri din Cernavodă vor fi reabilitate energetic, anunță Primăria orașului. Contractul de finanțare a fost semnat zilele trecute și...

CERNAVODĂ: 22 de blocuri vor fi reabilitate energetic. Care sunt acestea

Când începe vaccinarea anti-Covid în cabinetele medicilor de familie și cine are prioritate. Interviu cu dr. Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie

Când începe vaccinarea anti-Covid în cabinetele medicilor de familie și cine are prioritate. Interviu cu dr. Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie

Publicat de , 1 aprilie 2021, 11:19

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va începe după sărbătorile pascale, la începutul lunii mai, spune președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Raluca Zoițanu. Aproape două treimi dintre medicii de familie din România și-au exprimat dorința de a vaccina în cabinetele lor și o treime dintre pacienți așteaptă deschiderea cabinetelor pentru imunizare. Acest lucru ar dubla, practic, numărul de vaccinări și ar duce, implicit, la încetinirea răspândirii virusului SARS COV 2. 


Se discută mult, în ultima vreme, în spațiul public, de începerea vaccinării în cabinetele medicilor de familie. Cum este privită această mutare a campaniei de vaccinare, în cabinete, de către un medic de familie?

Dr. Raluca Zoițanu: O parte destul de însemnată dintre medicii de familie privesc cu bucurie această decizie. Sigur, condițiile logistice nu au permis până acum, pentru că primele vaccinuri aprobate trebuia ținute la o temperatură foarte joasă, ceea ce nu era posibil în cabinetele noastre, dar acum, odată cu noile vaccinuri aprobate, acest lucru este posibil.

Cu ce seruri se va face vaccinarea în cabinetele de medicină de familie?

Dr. Raluca Zoițanu: Din informațiile primite de la coordonatorul campaniei de vaccinare, în cabinetele noastre se va vaccina cu seruri de la AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Când credeți că va ajunge serul de la Johnson & Johnson în România și, ulterior, în cabinetele medicilor?

Dr. Raluca Zoițanu: În Europa, am înțeles că va veni pe 19 aprilie, deci, probabil că și în România tot pe 19 – 20 aprilie, oricum, înainte de sfârșitul lunii, iar în cabinetele medicilor de familie, probabil că într-o săptămână sau două, pentru că de distribuție se va ocupa, din câte am înțeles, tot Armata.

Serul de la AstraZeneca este deja aici, când ar putea începe efectiv vaccinarea?

Dr. Raluca Zoițanu: Vaccinarea va începe spre sfârșitul lunii aprilie, poate chiar în luna mai, pentru că trebuie puse la punct toate detaliile logistice. Pentru a asigura un flux continuu al vaccinării este nevoie să se știe câte cabinete vor vaccina, repartiția lor geografică pe județe, pentru a ști cum să ne aducă dozele de vaccin. Noi, medicii de familie, trebuie să știm cum să ne programăm pacienții, pentru că vaccinarea, desigur, se va realiza cu programare.

Practic, orice pacient, care se află pe lista unui medic de familie și își exprimă dorința că vrea sa fie vaccinat, se va putea vaccina sau va exista o lista de priorități?

Dr. Raluca Zoițanu: Lista de priorități este cea dată de etapele de vaccinare. Cu prioritate sunt, în continuare, pacienții din etapa a doua, deci cei cu vârsta peste 65 de ani și cei mai tineri, dar cu boli cronice, următorii pe lista priorității fiind populația generală din etapa a III-a, iar programarea se va realiza la fel ca la vaccinul gripal, adică fiecare pacient își va contacta medicul de familie și va solicita vaccinarea. Nu se va mai folosi acea platforma digitală de programare, pentru cabinetele de medicină de familie.

De ce ar fi mai bine ca vaccinarea să se întâmple în cabinetele de medicină de familie și nu în centrele de vaccinare?

Dr. Raluca Zoițanu: Dacă doar jumătate dintre medicii de familie vor decide să vaccineze, vorbim de 5.000 de cabinete și dacă vom vaccina cel puțin 10 pacienți pe zi, vorbim deja de 50.000 de vaccinuri administrate zilnic numai prin cabinetele medicilor de familie, ceea ce deja dublează capacitatea de vaccinare actuală, prin centrele de vaccinare. În plus, repartiția cabinetelor de medicină de familie este și în urban și în rural și astfel este mult mai ușor să aducem vaccinul la populație, decât să mutăm populația în centrele de vaccinare.

Numărul de persoane, care se află înscrise pe listele de aşteptare, la vaccinare, este de circa 760.000. Cum comentați acest număr?

Dr. Raluca Zoițanu: Este destul de mult, ne bucurăm că există liste de așteptare, asta înseamnă că există dorință de vaccinare în rândul populației, vom vedea cum vor evolua lucrurile și în continuare, dacă vor dispărea aceste solicitări sau nu.

Când ar putea România atinge gradul optim de imunizare, care să ne ofere certitudinea întoarcerii la o viață fără atât de multe restricții?

Dr. Raluca Zoițanu: Depinde foarte mult și de capacitatea de vaccinare, câte centre de vaccinare există, câte cabinete vor vaccina și de disponibilitatea dozelor, dacă se va păstra acest flux de aducere a dozelor da vaccin în țară, dar și de opinia generală privind vaccinarea. Vedem în fiecare zi, la televizor, tot felul de proteste sau de alte informații, mai mult sau mai puțin verificate, și asta va crea, cu siguranță, fluctuații în dorința populației generale de a se vaccina.

Se discută despre scăderea vârstei de vaccinare, între 12 și 15 ani, ar ajuta acest lucru la oprirea răspândirii virusului?

Dr. Raluca Zoițanu: Cu siguranță, cu cât sunt vaccinate mai multe persoane de toate vârstele, cu atât șansele de transmitere a virusului scad, pentru că și copiii pot transmite și ei se pot îmbolnăvi, iar această grupă de vârstă, 12 – 15 ani, este și o grupă foarte mobilă. Sigur, copiii stau acum în case, fac școală online, dar în mod normal, în vacanțe, vara, copiii merg, se întâlnesc, se joacă împreună și astfel pot deveni vector de transmitere a infecției.

Un sondaj al federației, pe care o conduceți, arată că aproape două treimi dintre medicii de familie din România doresc să administreze vaccinul împotriva COVID-19 în cabinetele de medicină de familie. Care este procentul în rândul pacienților?

Dr. Raluca Zoițanu: Din discuțiile fiecăruia dintre noi, în cabinet, cu pacienții, cam o treime dintre pacienți ne spun că ar dori să se vaccineze la noi și că vor aștepta până când vaccinul va veni la noi, iar acest feedback îl primim încă din luna ianuarie. Noi, de atunci, le-am spus că abia din vară este posibil să se vaccineze în cabinete și, totuși, ei au spus că ar dori să aștepte cu toate riscurile până când vaccinul va veni la noi, fiind vorba și de pacienți vârstnici, care se deplasează greu și se gândesc că nu știu cum să ajungă până la centrul de vaccinare, chiar și în București  sau în alte orașe mari.

Interviu realizat de Cristina Ghelasie / Foto – Arhiva personală

TULCEA: Femei atacate în scara blocului. Suspectul a fost reținut!
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 15:52

TULCEA: Femei atacate în scara blocului. Suspectul a fost reținut!

La data de 20 noiembrie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au fost sesizați de către două femei, cu privire la faptul...

TULCEA: Femei atacate în scara blocului. Suspectul a fost reținut!
Proiecte în valoare de 700 de milioane de euro, derulate de RAJA Constanța
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 12:43

Proiecte în valoare de 700 de milioane de euro, derulate de RAJA Constanța

Regia Autonomă Județeană de Apă din Constanța investește aproape 700 de milioane de euro în patru mari proiecte. Unele dintre acestea sunt...

Proiecte în valoare de 700 de milioane de euro, derulate de RAJA Constanța
AUDIO | Un hub de cercetare unic în domeniul sistemelor acvatice va funcționa la Murighiol, în Delta Dunării
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 12:30

AUDIO | Un hub de cercetare unic în domeniul sistemelor acvatice va funcționa la Murighiol, în Delta Dunării

Proiectul DANUBIUS-RO, parte din rețeaua europeană DANUBIUS-RI, este dezvoltat, la Murighiol, de un consorțiu de patru instituții de cercetare...

AUDIO | Un hub de cercetare unic în domeniul sistemelor acvatice va funcționa la Murighiol, în Delta Dunării
Noul tren electric a fost anulat, în această dimineață, din cauza unei erori afișate de computerul de bord
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 12:06

Noul tren electric a fost anulat, în această dimineață, din cauza unei erori afișate de computerul de bord

Noul tren electric de la Alstom, inaugurat ieri cu mare fast de autorități, nu a mai plecat în cursa programată în această dimineață, din...

Noul tren electric a fost anulat, în această dimineață, din cauza unei erori afișate de computerul de bord
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 11:23

Operaţiunea „Green-Pass”: Controale la cazările şi locurile de muncă ale străinilor din afara UE care lucrează în România

Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Jandarmeria Română derulează, joi, operaţiunea...

Operaţiunea „Green-Pass”: Controale la cazările şi locurile de muncă ale străinilor din afara UE care lucrează în România
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 09:27

CFR SA: Vremea nefavorabilă afectează traficul feroviar

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile...

CFR SA: Vremea nefavorabilă afectează traficul feroviar
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 09:07

Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, se deschide astăzi în Capitală

Timp de patru zile, pasionaţii de călătorii vor putea găsi destinaţiile de vacanță perfecte în cadrul Târgului de Turism al României,...

Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, se deschide astăzi în Capitală
Actualitate joi, 21 noiembrie 2024, 08:04

OVIDIU: Accident rutier cu victime multiple între un microbuz de transport persoane și un autoturism

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier grav, produs, în această dimineață, între un microbuz...

OVIDIU: Accident rutier cu victime multiple între un microbuz de transport persoane și un autoturism