(AUDIO) La coadă la carne de porc
Publicat de , 15 decembrie 2014, 13:31
Nu numai de la începutul săptămânii, ci şi de la primele ore ale dimineţii, constănţenii îngroşau rândurile în carmangerii sau marile magazine.
Într-un supermarket din zona Tomis III pieptul de porc cu os era vândut cu circa 12 lei, fleica fără şorici cu 13 lei, spata de porc fără os cu 14 lei, ceafa de porc cu os cu 15 lei, muşchiuleţul cu 22 lei, iar canea tocată şi amestecul pentru piftie cu aproape 8 lei.
Constănţenii cărora le este dor de gustul copilăriei mai au o variantă. Merg la sate şi cumpără un porc viu, aşa cum procedează multă lume, după cum am aflat de la Eugen Săceanu, care administrează, încă din 1999, o microfermă în comuna constănţeană Mihai Viteazu. Acesta vinde porcii, în viu, cu 8 sau 10 lei kilogramul, în funcţie de greutatea animalului. Dacă cei care cumpără vor să fie gata pârlit şi tranşat, trebuie să mai achite încă 100 lei.
Avem, n-avem bani, un lucru e cert: de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească preparatele tradiţionale.