Bikers for Humanity la Chirnogeni. Peste 300 de motocicliști voluntari au pus umărul la consolidarea caselor a nouă familii
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 2 iunie 2018, 16:47
Peste 300 de motociclişti şi-au dat întâlnire la Chirnogeni, în judeţul Constanţa, pentru a reabilita casele a nouă familii cu venituri mici, care locuiesc în condiţii improprii.
Motocicliştii au sosit încă de ieri, în Chirnogeni şi au campat pe stadionul din localitate, iar astăzi vor munci, împreună cu familiile beneficiare şi cu specialişti în construcţii.
Primarul comunei, Gheorghe Manta, despre familiile ale căror case vor fi reparate:
„Sunt familii cu copii, unele dintre ele cu mai mulți copii, altele cu mai puțini, dar absolut toți au de la 2 copii în sus. Unul dintre membrii familiei lucrează, dar atunci când ai 4-5 copii, un salariu minim pe economie nu este suficient pentru satisfacerea tuturor nevoilor familiei și iată că astăzi a venit vremea ca un club de oameni inimoși să vină să îi sprijine, să îi ajute să trăiască în niște condiții puțin mai bune decât cele de până acum“, spune edilul Gheorghe Manta.
Motocicliştii, a căror acţiune este inclusă în cadrul Bikers for Humanity, vor schimba acoperişurile caselor, vor reface pereţii, vor vărui şi vor repara gardurile.
„Astăzi suntem peste 300 de bikeri care vom reabilita nouă case ale unor oameni necăjiți. Bikerii nu sunt nici la prima nici la ultima acțiune umanitară, ei fac lucru acesta de foarte mult timp, doar că acțiunea de astăzi (n.red. Bikers for Humanity) este mai cunoscută, având în vedere notorietatea de care mă folosesc pentru a promova acest eveniment, de trei ani. Sunt bikeri din toată țara, cu chef de muncă, puși pe fapte mari“, a punctat, pentru Radio Constanța, Cristian Hrubaru, jurnalist, motociclist și promotor al acțiunii umanitare.
„Sunt lucrări foarte mari. Sunt case la care trebuie să montăm ferestrele termopan, sunt case la care trebuie să dărâmăm gardurile vechi, dărăpănate și să facem garduri solide, sunt o mulțime de operațiuni pe care trebuie să le ducem la îndeplinire până la lăsarea întunericului, pentru că dispunem de o singură zi“, a mai precizat Hrubaru.
Motocicliștii care iau parte la lucrările de construcție și consolidare a spațiilor de locuit nu sunt constructori de meserie, însă depun eforturi coordonați de diriginți de șantier care le explică și îi îndrumă pas cu pas ce trebuie să facă. De asemenea, o condiție pusă de voluntarii asociați este ca și autoritățile locale și beneficiarii să se implice pe cât posibil în sprijinirea acțiunii.
Cristian Hrubaru a explicat faptul că nimeni nu este remunerat pentru munca pe care o depune, iar toți banii campaniei sunt investiți în materiale și, eventual, hrană pentru voluntari. Autoritățile locale sunt rugate să sprijine acțiunea prin oferirea de locuri de campare pentru motocicliștii voluntari, iar beneficiarii, în măsura în care sunt apți de muncă, trebuie să lucreze și ei alături de voluntari pentru înfăptuirea lucrării.
sursa foto: Facebook/Bikers for Humanity