Ascultă Radio România Constanța Live

consiliere

”Plecatul de acasă nu e o soluție” – campanie lansată de Poliția Română

”Plecatul de acasă nu e o soluție” – campanie lansată de Poliția Română

Publicat de Adina Sîrbu, 22 mai 2023, 13:22

Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, lansează campania națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor „Plecatul de acasă nu e o soluție”.

Potrivit unui comunicat, obiectivul proiectului îl constituie creșterea nivelului de conștientizare cu privire la fenomenul dispariției voluntare a minorilor și la efectele negative ale acestei forme de dispariție, precum și creșterea nivelului de informare a părinţilor și reprezentanților legali asupra necesităţii implicării în prevenirea și combaterea dispariției voluntare în rândul minorilor, inclusiv prin încurajarea raportării acestor cazuri și solicitării serviciilor de consiliere psihologică.

Proiectul reprezintă o consecinţă a evoluției cazurilor de plecări voluntare în rândul minorilor. În perioada 1 ianuarie – 19 mai a.c., au fost căutați 3.277 de minori și depistați 3.318, unele cazuri fiind sesizate anterior și soluționate în perioada de referință – se arată în comunicatul de lansare a campaniei, pe care îl redăm integral în continuare.

Numărul disparițiilor de copii nu reprezintă numărul acestora, deoarece fiecare sesizare, privind același copil, este înregistrată ca o nouă dispariție.

Astfel, la data de 19 mai 2023, se aflau în evidenţă 394 de minori dispăruţi, faţă de care Poliţia Română desfăşoară activităţi specifice pentru depistarea lor. Din totalul acestora, 238 de copii nu sunt la prima dispariţie, unii dintre aceştia având multiple plecări voluntare, iar 141 au plecat dintr-un centru de plasament.

Totodată, printre cauzele care au dus la înregistrarea acestor dispariţii sunt nesupravegherea de către părinţi, aparţinătorii legali ori factorii responsabili din unităţile de ocrotire, lăsarea copiilor în grija bunicilor sau a altor rude, părinţii sau aparţinătorii legali fiind plecaţi la muncă în străinătate sau lipsa unei comunicări autentice cu părinţii.

De asemenea, tot printre cauzele  care au dus la înregistrarea de dispariții sunt și starea materială precară, care determină neglijarea funcţiei de educație a familiei şi plasarea ei la periferia preocupărilor faţă de copii, abandonul şcolar sau acumularea de absenţe, rezultate negative la şcoală, creşterea influenţei anturajului negativ, precum și spiritul de aventură, libertinajul, vagabondajul.

Concluzii similare se desprind și din analiza realizată de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române, precum și din creșterea numărului de situații în care copiii și-au exprimat intenția de a părăsi domiciliul, așa cum au fost constatate de Asociația Telefonul Copilului, în cadrul sesiunilor de consiliere oferite de către specialiștii organizației la linia europeană de asistență pentru copii 116111 – Telefonul Copilului.

Prevenirea victimizării minorilor constituie o prioritate naţională a Poliţiei Române. Disparițiile de minori sunt tratate cu celeritate, având în vedere că plecarea unui copil din mediul familial sau din centrele de protecție generează o emoție puternică în rândul comunității, de mare impact, atenția fiind concentrată în jurul ipostazelor victimale în care se poate regăsi acesta” –  a declarat chestor de poliție Virgil Spiridon, adjunct al inspectorului general al Poliției Române.

Iniţiativa este finanţată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi se va desfăşura până la data de 30 iunie 2024.

Protejarea persoanelor vulnerabile din comunitățile noastre este o misiune complexă, care presupune strategii integrate și eforturi comune bazate pe curaj, altruism și hotărâre. Ne aflăm împreună aici în această dimineață pentru a arăta, încă o dată, angajamentul nostru de a consolida parteneriatul pe termen lung dintre Ambasada SUA și Inspectoratul General al Poliției Române. Ne confruntăm în prezent cu amenințări care nu cunosc frontiere și, deși activitatea noastră se concentrează cel mai mult pe cele legate de combaterea criminalității informatice, a traficului de droguri, a traficului de persoane, a spălării de bani, a fraudelor cu documente, preocuparea noastră dominantă este de a promova mereu siguranța și protecția cetățenilor. Puterea unei comunități este pe măsura celor mai vulnerabili membri ai săi și este de datoria noastră ca părinți, tutori sau oameni ai legii să fim mereu dedicați copiilor noștri și să sprijinim inițiative educaționale și investigative pentru binele lor” – a precizat Christopher Gruber, Atașat de securitate în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

În cadrul proiectului, specialiști ai Poliției Române, împreună cu reprezentanții Asociației Telefonul Copilului, vor organiza sesiuni dedicate copiilor, în care aceștia vor învăţa despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată. Este important ca în mediul familial sau în mediul centrelor de protecție să se discute despre pericolele la care se pot expune minorii în situația în care aceștia consideră că singura rezolvare a unei probleme este plecatul voluntar de acasă.

Din cadrul sesiunilor nu vor lipsi activitățile la care specialiști ai Poliției Române vor furniza informații necesare pentru cazurile în care cei ce ajung în situații limită, în ipostaze victimale, să știe ce trebuie să facă pentru a primi imediat sprijinul autorităților și să cunoască procedurile punctuale ce trebuie urmate în funcție de situații.

Vor afla că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului.

În același timp vor avea la dispoziție și platforma online a organizației https://www.116111.ro/, iar pentru comunicarea electronică pot accesa mail-ul  vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro

Începând din perioada pandemiei COVID-19, intenția de a pleca în mod voluntar de acasă, precum și decizia de a pleca de la domiciliu au cunoscut o creștere semnificativă în rândul copiilor, care au solicitat serviciile de consiliere oferite de psihologii Asociației Telefonul Copilului, la 116111. Conform datelor organizației noastre, în peste 31,25% dintre sesiunile de consiliere psihologică oferite, copiii au văzut fuga de acasă drept o soluție pentru rezolvarea problemelor lor, în principal pe fondul dificultăților în relația copil-părinte (41,3%), al abuzurilor în familie (35,7%), al problemelor sentimentale (15,2%), cel mai mare procent înregistrându-se în rândul fetelor (83,5%).

Proiectul lansat astăzi reprezintă un demers esențial, în care încurajăm copiii să ceară ajutor în situațiile în care se simt singuri și neînțeleși, înainte de a lua o decizie cu urmări ireversibile. Împreună cu Poliția Română continuăm astfel parteneriatul tradițional, dedicat protecției copiilor oriunde s-ar afla. Mulțumim Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România pentru susținerea și încurajarea acestei inițiative” – a declarat Cătălina Surcel, Director Executiv al Asociației Telefonul Copilului.

Materialele informative pentru copii includ conținut elaborat de psihologii Asociației Telefonul Copilului împreună cu specialiști din cadrul Poliției Române, pe înţelesul lor, sub sloganul „Plecatul de acasă nu e o soluție. Când pleci de acasă, închizi o ușă, dar nu ți se deschid altele”.

 

Copiilor le este dedicată și o pagină web, care prezintă informații despre ceea ce înseamnă dispariția voluntară, situațiile de risc la care sunt expuși, sfaturi de prevenire, soluții și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/plecatdeacasa.

Pentru copii, proiectul include și un spot radio, al cărui mesaj reprezintă, de asemenea, un apel la prevenire.

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:27

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare

Zona carosabilă va fi decopertată pe strada Suceava, între strada Dobrilă Eugeniu și bulevardul Alexandru Lăpușneanu,  circulația...

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare
Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:15

Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână

Bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Miga și Capitol, devine și în acest sfârșit de săptămână zonă de promenadă. Dacă doriți să...

Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână
AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 13:44

AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), împreună cu alte asociații și structuri sindicale, militarii rezerviști din Constanța,...

AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București
AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 13:04

AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța

În miros de floricele de porumb, de plăcintă cu dovleac și mere proaspete, zeci de copii de la Grădinița 42 cu program prelungit din...

AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:37

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Constanța

Creșterea salariilor angajaților Primăriei Municipiul Constanța a fost unul dintre cele mai dezbătatute proiecte în cadrul ultimei ședințe a...

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:32

La Constanța se desfășoară Campionatul Național de volei sub 15 ani

...

La Constanța se desfășoară Campionatul Național de volei sub 15 ani
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:19

Bilete la meciul de fotbal Farul- CS U Craiova din Superligă

...

Bilete la meciul de fotbal Farul- CS U Craiova din Superligă
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:13

Astăzi începe etapa a XIV-a din Superliga de fotbal

...

Astăzi începe etapa a XIV-a din Superliga de fotbal

5 iunie, Ziua Națională Împotriva Violenţei asupra Copiilor în România

5 iunie, Ziua Națională Împotriva Violenţei asupra Copiilor în România

Publicat de Doina Sirbu, 5 iunie 2019, 12:39

Ziua Națională Împotriva Violenţei asupra Copiilor în România a fost instituită prin Legea 497 din 28.12.2006. La Constanța, ultimul caz de violență asupra copilului, făcut public, este cel de la Creșa nr. 20 din Năvodari, în care  angajatele unității erau acuzate că au agresat fizic şi verbal mai mulţi copii. Cercetarea disciplinară a fost finalizată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă a infirmierei și a îngrijitoarei și un avertisment scris pentru directoarea creșei. Despre acest subiect a vorbit și purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului, Oana Manoilă.

Liliana Moldoveanu – Cum arată statistica, în această privință pentru noi, în plan local?

Oana Manoilă – În primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat mult mai puține situații de acest gen, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Până în luna martie, Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului din Constanța a înregistrat 319 cazuri de violență, în cazul a 286 dintre acestea,  victime fiind copiii. Cele mai afectate categorii de vârstă au fost cele cuprinse între 14 și 17 ani – 80 de situații, între 10 și 13 ani – 58 de cazuri. La nivelul DJASPC, când vorbim de violență, ne referim la orice tip de violență, nu neapărat la agresiunile fizice. Cea mai frecventă formă de violență s-a referit la cazurile de neglijență a copiilor – 168, iar cazurile de violență fizică au fost pe locul doi în număr de 100. Acestea ar fi formele de violență pe care le-am identificat. Ca și cauze ale agresiunilor, ale violenței în familie, pe primul loc se situează condițiile precare de viață, lipsa banilor, grija zilei de mâine. Pe locul doi ar veni consumul de alcool, iar pe ultimul loc ar fi faptul că agresorii au fost la rândul lor victime ale violenței și abuzurilor în copilărie. Sunt 35 de astfel de situații din totalul celor pe care vi le-am prezentat.

Liliana Moldoveanu – Ce serviciu oferiți la nivelul Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului?

Oana Manoilă – Trebuie să spunem că, la nivelul Direcției noastre funcționează două linii telefonice, apelabile non stop și gratuite. Vorbim despre Telefonul Copilului – 0241.983 și o linie verde dedicată victimelor violenței în familie 0341.921. Este gratuită și funcționează non stop. Această linie dedicată victimelor violenței în familie este parte din compartimentul de consiliere pentru prevenirea combaterii violenței în familie. În cadrul acestui compartiment există un modul dedicat victimelor violenței în familie, care are o capacitate de patru locuri și a cărui locație este secretă. Aici victimele sunt adăpostite pe o perioadă de cel mult 60 de zile, victime ne referim fie la femei, fie la bărbați. Nu am avut situații în care bărbații au apelat la noi, dar asta nu înseamnă că nu au fost și astfel de cazuri. Probabil, cei de la Poliție au altfel de statistici decât le avem noi. În acest modul sunt adăpostite victimele violenței pe perioadă de 60 de zile, beneficiază de îmbrăcăminte curată, de produse de igienă, hrană, dar, cel mai important este că beneficiază de consiliere psihologică, juridică și socială, de servicii medicale. Victima este sprijintă în vederea adaptării la o viață activă, la reabilitare și inserție socială și profesională. Tot la nivelul Direcției mai există un modul dedicat exclusiv mamei și copilului. Așa se numește, modulul Mamă – Copil. Aici sunt găzduite mamele însoțite de copii, beneficiază de aceleași facilități ca și victimile primite în modulul de patru locuri, plus că aici intervine și grija pe care o avem asupra copilului. Vorbim despre integrare, înscrierea la școală sau grădiniță, iar mama este sprijinită să își găsească, cu timpul, o locuință în chirie, un loc de muncă. Acest compartiment de consiliere pentru prevenirea combaterii violenței în familie colaborează cu toate instituțiile abilitate să ne ajute în rezolvarea cazurilor. Vorbim despre Poliție, Serviciile Sociale din cadrul primăriilor, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar ș.a.m.d.

Liliana Moldoveanu – Ați putea să îmi dați un exemplu concret? O situație cu date de ultimă oră într-un caz de violență în care cercetările s-au finalizat?

Oana Manoilă – Cred că cel mai recent caz și pe care îl știe toată lumea este cel care a avut loc la creșa din Năvodari. Acolo s-a intervenit cu echipa mobilă. O altă componentă, despre care nu v-am vorbit până acum, echipa mobilă este formată dintr-un asistent social și un psiholog și intervine în cazurile care le sunt aduse la cunoștință după orele de program. Echipa mobilă în acea situație s-a deplasat imediat la fața locului, a luat legătura cu Poliția și cu Serviciul Social din cadrul primăriei din Năvodari. Împreună au lucrat să identifice cât mai repede mamele, părinții despre ai căror copii se spunea că ar fi fost abuzați. În cazul acestor copii, cu acordul părinților, s-a stabilit un program de consiliere psihologică, nu numai pentru copii, destinat și părinților, dacă au simțit că este necesar acest lucru.

realizator interviu – Liliana Moldoveanu/ redactor online – Liviu Predescu / foto – unsplash.com

 

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:27

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare

Zona carosabilă va fi decopertată pe strada Suceava, între strada Dobrilă Eugeniu și bulevardul Alexandru Lăpușneanu,  circulația...

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare
Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:15

Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână

Bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Miga și Capitol, devine și în acest sfârșit de săptămână zonă de promenadă. Dacă doriți să...

Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână
AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 13:44

AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), împreună cu alte asociații și structuri sindicale, militarii rezerviști din Constanța,...

AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București
AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 13:04

AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța

În miros de floricele de porumb, de plăcintă cu dovleac și mere proaspete, zeci de copii de la Grădinița 42 cu program prelungit din...

AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:37

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Constanța

Creșterea salariilor angajaților Primăriei Municipiul Constanța a fost unul dintre cele mai dezbătatute proiecte în cadrul ultimei ședințe a...

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:32

La Constanța se desfășoară Campionatul Național de volei sub 15 ani

...

La Constanța se desfășoară Campionatul Național de volei sub 15 ani
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:19

Bilete la meciul de fotbal Farul- CS U Craiova din Superligă

...

Bilete la meciul de fotbal Farul- CS U Craiova din Superligă
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:13

Astăzi începe etapa a XIV-a din Superliga de fotbal

...

Astăzi începe etapa a XIV-a din Superliga de fotbal

Servicii de prevenție, informare și consiliere în diabet pentru persoane din mediul rural

Servicii de prevenție, informare și consiliere în diabet pentru persoane din mediul rural

Publicat de Adrian Băncilă, 8 iunie 2016, 18:49

Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, în parteneriat cu Fundația pentru Îngrijiri Comunitare anunță lansarea proiectului „Servicii de Prevenție, Informare și Consiliere” în diabet pentru persoane din mediul rural. Proiectul este cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Implementarea proiectului se face pe plan local de Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din Constanța „Sweet Land”, în cooperare cu factori de decizie pe plan local (Consiliul județean, DSP, CJAS, primării, cabinete medicale locale) dar și cu asociații de specialitate (Federația Română de Diabet sau Asociația Română a Educatorilor în Diabet, etc.).

Pentru județul Constanța, obiectivul general al proiectului este ca la finalizarea lui, Asociația „Sweet Land” Constanța să fie pregătită să furnizeze servicii de informare și consiliere pentru persoane aflate la risc de a dezvolta diabet sau pentru persoane deja diagnosticate cu diabet în trei zone rurale (sate, comune), contribuind la serviciile de prevenție primară și secundară oferite de cabinetele locale, informarea populației generale cu privire la diabet și importanța unui stil de viață adecvat.

Reprezentanți ai asociației vor fi instruiți și asistați pentru atragerea și retenția de noi voluntari, strângere de fonduri și implicarea comunităților în activitățile organizației. Asociația își va crește capacitatea instituțională prin furnizarea acestor servicii, prin abordări inovative pentru prevenție primară și asigurarea aderenței la tratament, prin creșterea numărului de membri din zonele rurale țintă, prin extinderea și îmbunătățirea colaborării cu administrații locale și specialiști (medici, asistente, asistenți sociali), prin participarea la rețelele din care fac parte aplicatul principal și partenerii.

Cel puțin 10 cadre medicale din trei zone rurale vor fi instruite pentru prevenția primară și secundară în diabet și vor primi instrumente de lucru (liste de verificare, ghiduri de practică) pentru monitorizarea și evaluarea corectă a persoanelor aflate la risc sau care sunt deja diagnosticate cu diabet. Cadrele medicale participante la program vor fi incluse în rețelele medicilor de familie și a asistenților educatori în diabet pentru continuarea asistenței tehnice și după finalizarea proiectului și li se va oferi posibilitatea de a participa la un congres de specialitate organizat de Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Prin campanii de informare și depistare activă doisprezece voluntari instruiți ai fundației și cadrele medicale din cabinetele rurale vor asigura un acces crescut a populației țintă la servicii medicale, informații corecte și la consiliere de specialitate. Prin instruirea personalului medical se va asigura filtrarea primară a persoanelor aflate la risc sau a celor cu diabet diagnosticat înainte de referirea lor către cabinetele de specialitate din centrele de diabet urbane, prin aceasta realizându-se un efort financiar mai scăzut pentru pacienți și o scădere a volumului de pacienți care solicită servicii de specialitate. De asemenea se va asigura o creștere a calității actului medical în zonele rurale țintă.

În cadrul campaniei de informare, depistare activă și consiliere un număr de aproximativ 2500 de persoane vor fi testate pentru nivelul glicemiei, iar persoanele deja diagnosticate cu diabet sau identificate a se afla la risc de a dezvolta diabet, vor fi testate pentru nivelul hemoglobinei glicozilate (cel puțin 350 de persoane). Persoanele cu diabet sau aflate la risc vor fi consiliate pentru probleme colaterale tratamentului (școala, căsnicie, maternitate, muncă, viață sănătoasă, etc.) dar și pentru probleme ce țin de respectarea drepturilor acestor persoane.

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:27

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare

Zona carosabilă va fi decopertată pe strada Suceava, între strada Dobrilă Eugeniu și bulevardul Alexandru Lăpușneanu,  circulația...

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare
Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:15

Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână

Bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Miga și Capitol, devine și în acest sfârșit de săptămână zonă de promenadă. Dacă doriți să...

Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână
AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 13:44

AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), împreună cu alte asociații și structuri sindicale, militarii rezerviști din Constanța,...

AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București
AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 13:04

AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța

În miros de floricele de porumb, de plăcintă cu dovleac și mere proaspete, zeci de copii de la Grădinița 42 cu program prelungit din...

AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:37

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Constanța

Creșterea salariilor angajaților Primăriei Municipiul Constanța a fost unul dintre cele mai dezbătatute proiecte în cadrul ultimei ședințe a...

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:32

La Constanța se desfășoară Campionatul Național de volei sub 15 ani

...

La Constanța se desfășoară Campionatul Național de volei sub 15 ani
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:19

Bilete la meciul de fotbal Farul- CS U Craiova din Superligă

...

Bilete la meciul de fotbal Farul- CS U Craiova din Superligă
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:13

Astăzi începe etapa a XIV-a din Superliga de fotbal

...

Astăzi începe etapa a XIV-a din Superliga de fotbal

Consiliere telefonică gratuită pentru mame

Consiliere telefonică gratuită pentru mame

Publicat de Florentina Stan, 14 septembrie 2014, 15:15

Din această lună, mamele care se confruntă cu probleme în creşterea propriilor copii pot suna la Telefonul Copilului, unde vor fi ascultate şi vor primi sfaturi utile.
Apelurile vor fi gratuite, anunţă Cătălina Florea, director executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului.
Campania se va desfăşura în 175 de maternităţi din ţară, pentru ca femeile să afle că pot primi soluţii la problemele lor printr-un simplu apel către 116 111.
Peste 2.100 de mame au apelat gratuit numărul 116 111 anul trecut, pentru consiliere juridică, psihologică sau pentru cazuri de abuz.

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:27

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare

Zona carosabilă va fi decopertată pe strada Suceava, între strada Dobrilă Eugeniu și bulevardul Alexandru Lăpușneanu,  circulația...

CONSTANȚA: Strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare
Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:15

Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână

Bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Miga și Capitol, devine și în acest sfârșit de săptămână zonă de promenadă. Dacă doriți să...

Constanța Coffee Break continuă și în acest sfârșit de săptămână
AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 13:44

AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), împreună cu alte asociații și structuri sindicale, militarii rezerviști din Constanța,...

AUDIO | Militarii rezerviști din Constanța au protestat în Piața Victoriei din București
AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 13:04

AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța

În miros de floricele de porumb, de plăcintă cu dovleac și mere proaspete, zeci de copii de la Grădinița 42 cu program prelungit din...

AUDIO | Târgul Toamnei a adus bucuria de a fi împreună, la Grădinița cu program prelungit, Nr. 42 din Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:37

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Constanța

Creșterea salariilor angajaților Primăriei Municipiul Constanța a fost unul dintre cele mai dezbătatute proiecte în cadrul ultimei ședințe a...

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Constanța
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:32

La Constanța se desfășoară Campionatul Național de volei sub 15 ani

...

La Constanța se desfășoară Campionatul Național de volei sub 15 ani
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:19

Bilete la meciul de fotbal Farul- CS U Craiova din Superligă

...

Bilete la meciul de fotbal Farul- CS U Craiova din Superligă
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:13

Astăzi începe etapa a XIV-a din Superliga de fotbal

...

Astăzi începe etapa a XIV-a din Superliga de fotbal