CONSTANȚA: Mâncare expirată la un restaurant cunoscut din județ. Localul a fost închis de OPC
Publicat de Bogdan Comșa, 4 februarie 2016, 20:01 / actualizat: 5 februarie 2016, 1:50
Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au organizat, joi seară, o acțiune de control, căreia i-a căzut victimă unul dintre cele mai cunoscute localuri cu specific pescăresc din județul Constanța.
Este vorba despre Cherhanaua Tașaul de la Năvodari, a cărei activitate a fost suspendată în urma controlului.
Totul a pornit de la o sesizare telefonică a unui client al restaurantului, care a reclamat că se simte rău și are simptome specifice toxiinfecției alimentare, după ce a luat masa la Cherhanaua Tașaul.
În consecință, o echipă de control de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța s-a deplasat la localul de pe malul lacului Tașaul, unde a descoperit mai multe nereguli.
Inspectorii OPC cu găsit 74 de kilograme de pește depozitate în condiții și la temperatură necorespunzătoare și pentru care nu existau elemente de identificare.
În acelaşi spaţiu au fost descoperite și 4 kilograme de preparate culinare care aveau termenul de valabilitate depăşit cu 24 de ore.
Reprezentanții OPC au dispus retragerea din circuitul de consum a celor 74 de kilograme de pește și a mâncării gătite și au decis oprirea temporară a activității localului, până la remedierea deficienţelor.
În plus, a fost aplicată o amendă usturătoare, de 20 de mii de lei.