Ascultă Radio România Constanța Live

blackberry

Cât costă de fapt un iPhone 6?

Cât costă de fapt un iPhone 6?

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 28 septembrie 2014, 09:12

Cât costă fabricarea iPhone 6 şi 6 Plus
În cazul în care vă întrebaţi câţi bani face Apple din vânzarea fiecărui iPhone, a venit momentul să aflăm cât costă componentele din fiecare. Compania IHS a analizat fiecare dintre cele două modele noi, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus şi a venit cu rezultatele finale, adunând preţurile.
Pentru un iPhone 6, în varianta sa de bază cu 16 GB de spaţiu de stocare intern, Apple cheltuie aproximativ 200 de dolari pe componente şi asamblare, în timp ce varianta de 128 de GB costă aproximativ 247 de dolari. Cum era de aşteptat, un iPhone 6 Plus costă mai mult, dar diferenţa este neaşteptat de mică. Varianta cea mai ieftină a phabletului Apple, cu 16 GB de stocare costă 216 dolari, în timp ce varianta cea mai scumpă costă 263.

Aceste cifre aduc profiturile Apple din vânzarea acestor dispozitive la 69% din preţul pe care îl plăteşte clientul, în timp ce varianta cea mai scumpă este chiar mai profitabilă, procentul ridicându-se la 70%. Cea mai scumpă componentă dintre toate este display-ul, care costă 45 de dolari pentru iPhone 6 şi 52,5 dolari pentru iPhone 6 Plus. Acest cost acoperă şi sticla Gorilla Glass 3 care protejează ecranul propriu-zis. Noul procesor Apple A8 şi co-procesorul M8 costă împreună aproximativ 20 de dolari, iar cipul NFC costă 22 de dolari.
Evident aceste cifre sunt calculate doar din punct de vedere al procesului de asamblare. Acesta nu ia în considerare costul pentru dezvoltare, costurile de marketing şi costurile de transport. Chiar şi cu toate aceste costuri care nu pot fi calculate prea uşor, Apple face un profit de invidiat pe noile sale dispozitive mobile.

BlackBerry Passport vine cu un preţ deloc competitiv
BlackBerry Passport este în atenţia publicaţiilor de specialitate de ceva vreme şi pare a fi ultima speranţă pentru business-ul hardware al companiei canadiene, însă până în prezent nu ştiam nimic despre preţul acestui dispozitiv. CEO-ul BlackBerry, John Chen, a dezvăluit că noul telefon pătrat nu va veni pe piaţă cu un preţ competitiv, însă nici nu va costa mai mult decât alte smartphone-uri de top.

Preţul pentru BlackBerry Passport fără contract în Statele Unite va fi de 599 de dolari, un preţ echivalent cu cel al altor modele precum Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 3 şi LG G3. În acelaşi timp, un HTC One M8 este cu 65 de dolari mai ieftin, iar iPhone 6 cu 49 de dolari mai scump. Aparent, compania consideră că noul său model are tot ceea ce este necesar pentru a fi vândut cu succes într-o lume în care sistemul de operare BlackBerry este aproape inexistent, iar singurii care ar putea fi câtuşi de puţin interesaţi de un asemenea telefon ar fi cei care lucrează în mediul corporate.
Este deja o certitudine că fanii BlackBerry îl vor cumpăra fără să stea pe gânduri, fiind singura opţiune pentru a upgrada modelele cu tastatură deja învechite. Cu toate acestea, în condiţiile în care platforma software nu primeşte suport din partea dezvoltatorilor şi nici preţul nu este tocmai atractiv, sunt slabe şanse ca Passport să atragă clienţi noi către produsele companiei.
Totuşi, BlackBerry nu pare să împingă noul telefon cu reclame sau campanii de marketing, încercând să iasă în evidenţă cu ajutorul „leak”-urilor săptămânale şi declaraţiilor ciudate din partea reprezentanţilor. Din păcate însă, astfel de strategii ajung numai la cei cu adevărat interesaţi de subiect, nu şi la publicul larg, care ar putea fi interesat de BlackBerry Passport, dacă ar şti că acesta există.

Google Now primeşte Flight Price pentru găsirea celui mai ieftin zbor

Google învață constant lucuri noi, iar cea mai nouă funcţie a sa vine în ajutorul celor care călătoresc des cu avionul. Folosind comportamentul utilizatorilor, monitorizându-le căutările pentru detalii despre anumite zboruri pe Google Flights şi verificând calendarul pentru a cunoaşte data plecării, poate fi acum generat un card care să afişeze preţul cel mai mai avantajos pentru respectiva rută.
Flight Price monitor card este reîmprospătat constant pentru a reflecta schimbările de preţ şi va afişa întotdeauna diferenţa faţă de oferta precedentă.

Noul card nu va schimba lumea, însă vine ca o completare bine venită la funcţionalitatea Google Now, care oferă informaţii contextuale bazate pe locul şi comportamentul utilizatorului.
Cardurile asistentului digital Google pot să ofere chiar şi rute alternative către aeroport în ziua plecării zborului, care folosesc informaţiile legate de trafic pentru a ocoli zonele aglomerate. De asemenea, folosind informaţiile despre destinaţia zborului, pot fi generate card-uri care oferă o listă cu atracţii ale oraşului ales.
Google Now devine o unealtă foarte utilă pentru utilizatorii de Android, acesta fiind întotdeauna la îndemână. Deşi există şi pe iOS, Google Now este ascuns în aplicaţia oficială Google şi nu funcţionează decât dacă aplicaţia este pornită. Fiind un serviciu cloud însă, nu este necesar niciun update pentru a beneficia de cele mai noi funcţii ale sale, totul fiind disponibil deja pe toate platformele.

iPhone 6 şi 6 Plus s-au vândut în peste 10 milioane de exemplare
Apple şi-a doborât din nou recordul de vânzări pentru primul week-end de disponibilitate a unui nou model de iPhone. Tim Cook, CEO al companiei, a dezvăluit că aceasta a fost cea mai de succes lansare de iPhone de până acum, fiind livrate peste zece milioane de unităţi. Acesta a declarat că ar fi putut vinde mai multe unităţi dacă ar fi existat stocuri mai mari.

Aparent, compania nu a putut să acopere cererea clienţilor, unii fiind nevoiţi să aştepte până la livrarea următorului transport. Aceste zece milioane de unităţi au fost vândute în cele zece ţări selectate pentru primul val, urmând ca pe 26 septembrie noile modele de iPhone să ajungă în alte 20 de ţări, printre care se regăsesc Austria, Belgia, Turcia, Rusia, Norvegia, Olanda, Spania, Suedia, Taiwan, Emiratele Arabe şi elveţia, printre altele.

România pare să nu fie inclusă nici în cel de-al doilea val de ţări, ceea ce sugerează că telefonul va fi disponibil aici mai degrabă spre sfârşitul toamnei, iar Apple se aşteaptă să poată livra iPhone 6 şi 6 Plus în 115 ţări înainte de sfârşitul lui 2014.
Acesta este al doilea an consecutiv în care Apple lansează două noi modele de iPhone simultan. Anul trecut, compania a adus pe piaţă iPhone 5S, o versiune cu hardware îmbunătăţit a modelului precedent, cât şi iPhone 5C, un model mai ieftin, care includea hardware-ul vechiului 5. iPhone 6 şi 6 Plus oferă hardware aproape identic la interior, performanţele lor fiind foarte apropiate. Diferenţa se vede însă în aplicaţii 3D, unde rezoluţia ridicată a lui iPhone 6 Plus poate afecta performanţa, cât şi în cazul duratei de viaţă a bateriei.
Dacă vânzările continuă în acest ritm, este posibil să avem de a face din nou cu cel mai bine vândut model de iPhone de până acum, o distincţie pe care fiecare generaţie precedentă a atins-o.

Fluxul de ştiri din Facebook va afişa conţinut de actualitate
Facebook este într-o continuă evoluţie, încercând întotdeauna să repare problemele semnalate de utilizatori. Una dintre acestea este afişarea articolelor care nu mai sunt relevante, din simplul fapt că a trecut prea mult timp de la momentul publicării. Un update pentru fluxul de ştiri al utilizatorilor va încerca să limiteze aceste afişări întârziate prin descoperirea subiectelor fierbinţi şi prioritizarea lor.
Subiectele „trending” ale momentului vor fi considerate mai importante şi vor apărea mult mai repede în News Feed, decât cele care au fost în trend în urmă cu mai multe zile. Pentru descoperirea acestor subiecte nu vor fi luate în considerare doar like-urile şi comentariile de pe fiecare articol, ci şi numărul de publicări pe acelaşi subiect la un moment dat. Schimbările vor intra în vigoare pentru toţi utilizatorii treptat, asemeni tuturor funcţiilor noi din Facebook.

Testele iniţiale ale noului News Feed au dus la creşteri cu aproximativ 6% al nivelului de „engagement” al utilizatorilor la articole pe subiecte actuale. Aceste modificări afectează atât administratorii şi editorii paginilor, care pot înregistra creşteri de trafic, cât şi utilizatorii de rând, care au şansa să primească mai mult conţinut relevant atunci când folosesc modul „Top News”.
Ce nu adresează acest update, este faptul că News Feed-ul poate să treacă automat din modul Most Recent în Top News fără acordul utilizatorilor. Aceasta este o problemă mai veche, pe care compania pare să o ignore. Toate actualizările serviciilor Facebook din ultima perioadăpar a fi orientate către companii care deţin pagini oficiale, principala sursă de venit a reţelei de socializare.

Vrei să cumperi iPhone 6? Terminalul are o problemă gravă
iPhone 6 Plus, modelul cu ecran mai mare, de 6 inci, se îndoaie în buzunar, putând chiar să se rupă.
Pe forumuri şi pe Twitter mai mulţi utilizatori s-au plâns că noul lor telefon iPhone 6 Plus s-a îndoit la scurt timp după ce a fost cumpărat de la simpla ţinere în buzunar. Primele teste arată că aceasta este o problemă majoră. Cei de la Unbox Therapy au îndoit telefonul, folosindu-se doar de mâini, şi au constatat că, odată curbat, acesta nu mai poate fi adus la forma iniţială. Atunci când a fost îndoit la loc la forma normală carcasa de aluminiu a crăpat în lateral, imediat lângă butonul de volum.

Faptul că dispozitivul se îndoaie nu este singura problemă raportată de utilizatori. Bateria are o autonomie modestă, deşi are capacitate mai mare, şi sunt probleme cu recepţia Wi-Fi. Dacă aceste două probleme pot fi remediate de Apple prin actualizări software, cea a îndoirii rămâne.
Se pare că şi modelul mai mic, iPhone 6, are aceeaşi problemă.

Google nu vă mai obligă să vă creaţi un cont de Google+.
De acum înainte, în momentul în care încercaţi să vă creaţi o adresă de Gmail, Google nu vă mai obligă să vă înregistraţi şi pe Google+.
In speranţa de a deveni un concurent serios pentru Facebook, Google a făcut un efort titanic de a-şi mări baza de utilizatori ai reţelei sociale. Din acest motiv, de exemplu, dacă încercaţi să vă faceţi un cont pe Google Docs sau Gmail, eraţi obligaţi să deveniţi membru Google+. După câţiva ani însă, gigantul din Mountain View şi-a schimbat în sfârşit atitudinea.

În continuare vă este oferită posibilitatea de a crea un cont Google+, dar măcar puteţi răspunde cu afirmaţia ,,Nu mersi”. Niciodată nu a durat mult să creaţi un cont de Google+, deci nu asta era problema. Lipsa posibilităţii de a alege, frustrează de cele mai multe ori internauţii şi aceasta a fost cauza supărării. Această schimbare de atitudine este prima referinţă la Google+ din partea oficialilor companiei americane de când a plecat fostul director responsabil de reţeaua socială. Vic Gundotra a părăsit Google în luna aprilie a acestui an şi foarte mulţi au crezut că, de atunci, Google+ a încetat să mai fie o prioritate pentru compania lui Larry Page. Numărul mai mic de înscrieri generat de schimbarea descrisă mai sus este prima măsură ce confirmă schimbarea listei de priorităţi.

Surse: go4it, gadgetreport, pcmagazine.

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:31

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale

La Palatul Copiilor Constanța a început, în această dimineață, distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor...

CONSTANȚA/TULCEA: A început distribuirea materialelor electorale necesare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale
Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 09:58

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00

Alegerile prezidenţiale sunt programate, în acest an, pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie – turul al doilea. După...

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00
AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:51

AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export

Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export, în favoarea...

AUDIO: Mobila românească este un produs care, luând drumul exportului, contribuie semnificativ la înclinarea balanței de import export
Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:26

Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România

Dobrogea este și va rămâne un mozaic etnic, iar luna noiembrie este încărcată emoțional și spiritual de unitate și apropiere a...

Constănțenii sunt așteptați pe 23 noiembrie, la Biserica Greacă, pentru a recrea momentul istoric din 1878, de la Unirea Dobrogei cu România
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:15

CONSTANȚA: Femeie reținută de polițiști pentru proxenetism și spălarea banilor

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a...

CONSTANȚA: Femeie reținută de polițiști pentru proxenetism și spălarea banilor
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:00

CONSTANȚA: Anchetă a poliţiştilor după ce mai multor autoturisme parcate le-au fost înţepate cauciucurile

Poliţiştii au demarat vineri o anchetă după ce proprietarii mai multor autoturisme parcate într-un cartier din municipiul Constanţa şi-au...

CONSTANȚA: Anchetă a poliţiştilor după ce mai multor autoturisme parcate le-au fost înţepate cauciucurile
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 12:50

AUDIO: Sectorul de plajă din Năvodari a fost cel mai murdar, în această vară

ONG Mare Nostrum a finalizat sesiunea de monitorizare a deșeurilor, după terminarea sezonului estival, pe nouă sectoare de plajă: Vama Veche,...

AUDIO: Sectorul de plajă din Năvodari a fost cel mai murdar, în această vară
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 12:26

TULCEA: Grenadă descoperită în timpul unor lucrări

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al judeţului Tulcea a intervenit, astăzi, pentru ridicarea unui...

TULCEA: Grenadă descoperită în timpul unor lucrări