Criticul de artă și directorul Muzeului de Artă Constanţa, dr. Doina Păuleanu lansează o monografie ilustrată a oraşului Constanţa şi a ţinuturilor dobrogene, la care a lucrat timp de doi, trei ani.
Volumul „Regalitatea şi marea”, va putea fi găsit la Târgul de Carte Gaudeamus, la standul Editurii Monitorului Oficial, începând de vineri, 20 noiembrie.
Cartea de 400 de pagini se referă la Carol I şi la Regina Elisabeta, la încercarea de modernizare a Dobrogei, după revenirea la patria mamă despre care, Carol I, considera că este foarte important ca ţara să aibă ieşire la mare și acest pământ să facă legătura Estului cu Vestul.
Dr. Doina Păuleanu amintește despre tot ce s-a construit în Dobrogea, începând cu Podul de la Cernavodă,Catedrala Sfinții Petru și Pavel, Moscheea Carol I, faleza și bulevardul Regina Elisabeta, Cuibul Reginei, o sincronizare a Dobrogei cu valorile europene pe care le-a gândit familia regală.
Doina Păuleanu a realizat o serie de lucrări de antropologie urbană, dar şi de istoria artei din Dobrogea și de la Balcic.
Volumul „Regalitatea şi marea” a fost realizat printr-un material documentar foarte bogat, constând și din 180 de fotografii, ilustrate, hărţi și articole din presa vremii, în care este surprins în detaliu procesul de modernizare al Dobrogei. Autoarea ne promite un al doilea volum ”Regalitatea și marea”.
Opt poliţişti români patrulează, alături de colegii lor bulgari, în staţiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.
Este a doua serie de politişti din România, vorbitori de limba limba bulgară, detaşaţi în acest sezon estival în Bulgaria.
Aceştia le acordă sprijin turiştilor români care îşi petrec vacanţa în staţiunile Albena, Nisipurile de Aur, Balcic şi Nessebar.