TULCEA: Expoziția „Art in Progress” – 36 de lucrări realizate de elevii Liceului „George Georgescu” pot fi admirate la Casa Avramide
Publicat de Adina Sîrbu, 13 decembrie 2023, 16:57
Elevii Liceului de Arte „George Georgescu” din Tulcea expun 36 de lucrări de pictură şi grafică în cadrul evenimentului „Art in Progress”, iniţiat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” pentru a promova tinerii artişti.
Expoziția vernisată ieri se află la a doua ediţie, iar lucrările sunt semnate de 24 de elevi din clasele IX – XII, ai căror coordonatori au fost profesorii Claudia Pahom Grigore, Veronica Oancea, Elida Butuc Buftei şi Veronica Iorgulescu-Luchian.
Laura Guțu, muzeograf ICEM:
Această inițiativă ne ajută să aflăm mai multe despre tinerii artiști care se formează în momentul de față, să pătrundem cât de puțin în lumea lor prin intermediul lucrărilor realizate la școală sau acasă. Dorim astfel să îi apropiem și pe ei de spațiile noastre de expunere, să deschidem și să menținem pe cât posibil comunicarea strânsă între instituția noastră, liceu și public. Și nu în ultimul rând, să arătăm cât de frumos se pot armoniza și dialoga lucrările acestor elevi atât de diferiți unii de alții, într-o expoziție anuală, expoziție concepută de membrii echipei Muzeului de Artă și a Casei Avramide.
Cei 24 de tineri care expun: Adelina Carmela Spiridon, Alexia Floriana Manole, Andreea Gorgu, Andreea Herțea, Andrei Denis Ventura, Antonia Cerniș, Bianca Bașchir, Briana Cristea, Cristina Toader, Delia Dan, Denisa Ecaterina Simionov, Denisa Sandu, Dragoș Mocanu, Elena Maria Ciobanu, Florentina Lazăr, Leonardo-Gabriel Zoltner, Livia Georgiana Stalenoi, Loredana Ștefania Andrici, Luana Corina Danilov, Maria Drăghici, Maria Dumitru, Silviu Șerban, Teodor Pascu și Teodora Alexandra Constantin.
Profesor Elida Butuc Buftei:
Recomand cu căldură publicului tulcean să participe la genul acesta de expoziţii dintr-un singur motiv, pentru că pot face legătura foarte uşor cu tot ceea ce se întâmplă mai nou în arta contemporană. Expoziţia, dacă vreţi este pe muchie. Sunt teme atât de bine ancorate în realitate încât interpretarea lor artistică poate deschide cumva ferestra spre abstractizarea formei şi spre a obţine transmiterea unui mesaj.
Expoziţia va fi deschisă la Casa Avramide până la finele lunii ianuarie a anului viitor.
Surse: AGERPRES, ICEM/ Foto: Muzeul de Artă și Casa Avramide