CONSTANȚA/FOTO: Inspecție la liceul TELECOM, după publicarea unor fotografii cu… ciuperci în clase
Publicat de Daniel Țăndăreanu,
17 martie 2017, 09:22 / actualizat: 17 martie 2017, 11:45
UPDATE:
Se va face o anchetă internă la Liceul de Telecomunicaţii din Constanţa, după ce pe Facebook au apărut fotografii cu o sală de clasă în care au crescut ciuperci.
Directorul liceului, Andra Şandru, a făcut astăzi o declaraţie de presă, în care a vorbit despre această situaţie şi despre măsurile care vor fi luate:
Directorul liceului, Andra Şandru, a declarat că cei de la DSP au dispus mai multe măsuri şi i-au dat şi o amendă, însă a refuzat să precizeze cuantumul acesteia.
––––––––––––––––––––––––––––––-
După ce au apărut pe Facebook mai multe fotografii facute la Liceul TELECOM din municipiul Constanța, care arătau că ciupercile cresc pe peretele dintr-o sală de curs, Inspectoratul Școlar Județean verifică la această ora situația la fața locului.
La inspecție iau parte și specialiști de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța.
Directorul liceului a promis că va vorbi mai târziu pe marginea acestui subiect.
Au trecut 25 de ani de când a luat fiinţă în Constanţa o nouă unitate şcolară – Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii – care a devenit în timp scurt o școală de referință în peisajul învățământului profesional și tehnic din județ. A pornit iniţial numai cu două specializări: electronist telecomunicaţii şi operator de poştă şi, pe măsură ce s-a dezvoltat, aria specializărilor s-a extins. De asemenea, au fost incluse în oferta liceului, de-a lungul timpului, școala de arte și meserii, școala postliceală, şcoala profesională cu durata de 3 ani.
Este cert că o meserie bine aleasă și bine învățată este șansa oricărui om de a-și asigura bunăstarea în orice fel de climat economic. De aceea ofertele educaţionale de astăzi ale liceului sunt diverse.
Pentru anul școlar 2016-2017, cei ce optează pentru continuarea studiilor în cadrul acestei unități școlare pot alege între următoarele trasee educaționale:
Învățământ liceal, cursuri de zi în domeniile:
• Electronică -Automatizări – 84 locuri
• Electric- 56 locuri
• Economic- 28 locuri
De asemenea sunt oferte pentru:
-Învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani- calificarea profesională: electrician întreținere și reparații aparatură electrocasnică- 28 locuri.
-Învățământul postliceal de stat- calificarea profesională-tehnician electronist telecomunicații.
Seria de manifestări organizate de luni, 16 mai, timp de o săptămână, oferă prilejul cunoaşterii unei instituţii de învăţământ cu un impact clar pe piaţa muncii. Ieri dimineaţă a fost inaugurată expoziţia tehnică realizată de elevi, sub îndrumarea cadrelor didactice de specialitate, care cuprinde dispozitive ingenioase adaptate vieţii de astăzi: de la instalaţii de iluminat sau contorizarea electronică a maşinilor într-o parcare la dispozitive de măsurare a nivelului apei pentru vapoare. Astăzi a avut loc Gala festivă, iar programul continuă toată săptămâna cu o serie de activităţi interesante.
Prezenţi în emisiunea „Stil de viaţă” de la Radio Constanţa, elevi şi profesori deopotrivă au vorbit despre această instituţie de învăţământ. Au participat la emisiune doamna Andra Şandru, director al liceului, dl. Gheorghe Gavrilă, care a condus instituţia timp de 21 de ani şi cel care a pus de fapt bazele acestui liceu, doamnele profesoare Liliana Bârlădeanu, Doina Turcu, Elena Sturza şi elevii Constantin Ursuleanu, Ştefan Florea, Alexandru Gabriel Şerban.
Începând cu anul 2002, anul demarării primului proiect european de tip Leonardo da Vinci, până în prezent, s-au derulat zeci de proiecte la care au participat sute de elevi şi majoritatea cadrelor didactice ale liceului în ţări europene precum Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Suedia, Cipru. Astfel profesorii și elevii școlii au fost beneficiari de fonduri europene în valoare de aproape 800 000 €.
Următorul proiect depus urmărește realizarea unui stagiu european pentru dobândirea și dezvoltarea de noi abilități și competențe în utilizarea noilor tehnologii în domeniul electric, proiect ce are parteneri din Spania și Portugalia.
Participarea grupurilor de elevi şi profesori în echipe mixte alături de colegii din şcolile europene a avut ca efect sporirea calităţii actului educaţional prin regândirea strategiei didactice. Noţiuni ca cetăţenie europeană, apartenenţa la un sistem unic european de educare şi formare profesională, sporirea şanselor absolvenţilor de a se integra pe piaţa europeană a muncii sunt noţiuni implementate în Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicaţii. Liceul a obţinut de două ori consecutiv statutul de ŞCOALĂ EUROPEANĂ în cadrul Concursului Naţional organizat de Ministerul Educaţiei Naționale.
TU DECIZI! NOI DOAR TE ÎNVAȚĂM CE ÎNSEAMNĂ MESERIA, IAR TU HOTĂRĂȘTI CE CARIERĂ ÎȚI ALEGI ! – acesta este sloganul de astăzi al liceului.