CONSTANŢA: Ce decizie au luat consilierii locali, la un an de la incendiul care a afectat Spitalul de Boli Infecțioase
Publicat de Doina Sirbu, 6 octombrie 2022, 14:18
La mai bine de un an de la incendiul care a afectat Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, aleșii locali au aprobat, astăzi, într-o ședință extraodinară, depunerea proiectului privind creșterea eficienței energetice a clădirii, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, prof. univ. dr. Claudia Cambrea, a declarat, recent, că 40% din imobilul de pe bulevardul Ferdinand este sub sigiliu și are nevoie de o lucrare complexă de consolidare.
Aproape toate proiectele de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța au vizat creșterea eficienței unor instituții de învățământ, precum și a unor blocuri. Liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe, a remarcat că unele dintre ele au mai fost supuse la vot.
“Vreau să aduc la cunoştinţa consilierilor faptul că 6 din proiectele de astăzi sunt proiecte care au mai fost votate de noi în luna aprilie, atunci când au fost transmise pentru a beneficia de finanțare în prima etapă de finanțare la PNRR, și anume sunt patru instituții publice: Școala nr. 33, Școala nr. 40, Școala nr.39 și Liceul Teoretic “Lucian Blaga” şi, în același timp, sunt două proiecte de creștere a eficienței energetice la clădiri rezidenţiale”, a declarat Dumitru Caragheorghe.
Șefa Direcției Dezvolare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani Merlă, a explicat motivele pentru care aceste proiecte sunt din nou pe ordinea de zi.
“Chiar dacă noi am trecut în cererea de finanțare că suportăm lucrările mici de consolidare din buget local, deci nu le solicitam din PNRR, evaluatorii acestui apel au respins proiectele respective. Sunt motive pentru care le redepunem acum, iar contestația era inutilă în momentul în care am avut această șansă de a le redepune”, a spus Ani Merlă.
Toate cele 20 de proiecte aflate pe ordinea de zi au fost aprobate.
Redactor – Cătălina Radu / Redactor online – D. Sîrbu / Foto – arhivă