Discuţii despre controversata campanie „Curăţăm Constanţa Noastră”
Publicat de Bogdan Comșa, 28 septembrie 2015, 15:53 / actualizat: 2 octombrie 2015, 13:13
Preşedinţii asociaţiilor de proprietari şi locatari din municipiul Constanţa sunt convocaţi miercuri, 30 septembrie 2015, orele 17.00, la sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.
Apelul este lansat de viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, în vederea unor discuţii despre apropiata campanie „Curăţăm Constanţa Noastră”, care va începe la 1 octombrie.
Vor fi dezbătute modul de organizare a campaniei şi probleme care vizează copperarea asociaţiilor de locatari/proprietari cu administraţia locală.
Campania „Curăţăm Constanţa Noastră” a fost gândită de Primăria Constanţa ca un program de curăţenie generală şi înfrumuseţare a oraşului, în care să fie atraşi şi locuitorii oraşului, alături de agenții economici şi de serviciile de specialitate subordonate administraţiei lacale.
„Trebuie să ne amintim zilnic că a face curățenie este o obligație permanentă, iar în lunile aprilie și octombrie ale fiecărui an, încununăm eforturile de echipă ale constănțenilor alături de administrația publică locală” – arată iniţiatorii programului.
Activitățile care vor marca această campanie sunt degajarea gunoaielor, refacerea gardurilor, eliminarea de graffiti, refacerea firmelor luminoase, înlocuirea geamurilor și a vitrinelor deteriorate, curățare, igienizare și zugrăvire a fațadelor și a zidurilor, curățarea terenurilor de frunze și crengi, curățarea coșurilor de fum,
cosirea și salubrizare peluzelor şi a spațiilor verzi, tunderea gardurilor vii, prășirea trandafirilor și a florilor, măturarea aleilor și golirea coșurilor, transportarea resturilor vegetale şi curățarea mijloacelor de transport.
Campania a stârnit şi discuții în contradictoriu, deoarece unii au considerat că taxa de habitat plătită de constănţeni Primăriei şi contractul controversat de care beneficiază firma de salubrizare Polaris M Holding ar trebui să oblige cele două părţi menţionate să asigure, din oficiu, aceste servicii plătite scump de cetăţeni, fără să li se mai ceară o contribuţie suplimentară.
Partide politice, dar şi voci ale societăţii civile susţin, din aceste considerente, boicotarea campaniei.