Ofiţerul de poliţie Dobre Laurentiu Marin trimis în judecată de DNA
Publicat de , 10 august 2015, 15:54
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpatului DOBRE LAURENȚIU MARIN, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
La data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale faţă de martorul denunţător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat.
În plus, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin i-a promis denunțătorului că, în schimbul sumei respective, va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă.
Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 euro în scopul menţionat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 euro, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 şi ulterior, data de 23 iulie 2015.
Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orelor 17:00, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis din Constanţa, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunţător suma de 3.000 euro, cu această ocazie constatându-se infracţiunea flagrantă.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.