Ce mâncăm ca să nu simţim canicula
Publicat de Cristina Ghelasie, 28 iulie 2015, 10:18
Codul galben de caniculă a fost prelungit până marţi seară pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, unde maximele termice vor depăşi, din nou, 36 de grade Celsius.
Meteorologii atrag atenţia că temperatura resimţită de corpul uman va fi mai mare, iar disconfortul termic accentuat.
Şi medicii amintesc că în aceste zile caniculare trebuie să bem multă apă, să consumăm fructe şi legume şi să evităm expunerea prelungită la soare la orele prânzului.
Specialiştii ne recomandă să mâncăm pepene galben şi roşu, prune, castraveţi şi roşii şi să renunţăm la alcool, cofeina şi sucuri carbogazoase.
Pepenele roşu sau galben conţine 95% apă şi este o sursă bogată de vitamine A şi C. Nici coacăzele nu sunt mai prejos, au 93% apă.
Merele, castraveţii şi ardeii au şi ele un conţinut mare de apă şi sunt recomandate pe timp de arşită, spun nutriţioniştii.