Prisăcariu Mihai, fost consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul C.N.S.C. cercetat de ANI
Publicat de , 27 iulie 2015, 15:33
Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Prisăcariu Mihai, fost Consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.).
Prisăcariu Mihai, în perioada 23 februarie 2010 — 29 ianuarie 2014, a deținut, simultan cu funcția publică în cadrul C.N.S.C., și funcțiile de consilier, respectiv director general al Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat din cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Prisăcariu Mihai a deținut funcția publică de consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor în perioada 12 septembrie 2006 — 29 ianuarie 2014.
Persoana evaluată a fost informată despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]’.
‘Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.
Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.