Turismul durabil la Marea Neagră, promovat online
Publicat de , 4 iulie 2015, 15:30
În perioada 7-8 iulie 2015 se va desfășura la Tbilisi, în Georgia, cea de-a cincea întâlnire de lucru din cadrul proiectului „Crearea unei reţele pentru dezvoltarea durabilă a turismului la Marea Neagră în Bulgaria, România, Ucraina, Moldova şi Georgia (Black Sea Tourism Net)“, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Bazinul Mării Negre 2007-2013.
La întâlnire vor fi reprezentați toți partenerii în proiect, și anume: Primăria din Varna (Bulgaria), Centrul Economic pentru Marea Neagră (Bulgaria), Primăria din Odesa – Departamentul de Cultură şi Turism (Ucraina), Academia de Știinţe ale Mediului – Sucursala de la Marea Neagră (Ucraina), Asociaţia Europeană de Mediu (România), Universitatea de Stat din Tbilisi – Departamentul de Geografie al Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi Politice (Georgia), AGRICOLA (Ucraina) şi Uniunea Internaţională de Studiu al Cuaternarului – INQUA Moldova (Republica Moldova).
Întâlnirea de la Tbilisi se va bucura de prezența autorităților locale, precum și a reprezentanților Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din Georgia, ai mediului academic și științific.
Obiectivul principal al proiectului Black Sea Tourism Net este crearea unei rețele turistice la Marea Neagră, care să furnizeze un serviciu de gestionare a datelor și informațiilor de mediu și turistice, ce va consolida calitatea, serviciile și performanțele generale ale turismului durabil în regiunea Mării Negre, la nivel local, național și transfrontalier.
În cadrul evenimentului se vor prezenta propunerile de tururi transfrontaliere în țările partenere, create cu scopul de a îmbogăți oferta turistică în regiunea Mării Negre. Se va face o demonstrație a stadiului actual al portalului de turism ce va fi creat pentru promovarea obiectivelor și activităților turistice din regiune.
Portalul web poate fi accesat la http://blackseatourism.net/new/home. Aici pot fi găsite informații utile pentru două grupuri-țintă de utilizatori: pe de-o parte, tour-operatorii și agențiile de turism care vor să preia și să promoveze astfel de oferte turistice în regiunea Mării Negre, iar, pe de altă parte, turiștii care doresc să exploreze un altfel de litoral al Mării Negre.