ORA MESEI: Pui în stil franţuzesc cu mazăre şi bacon
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 14 mai 2015, 13:30
Ingrediente
6 felii de bacon afumat, tocate
8 piepţi de pui dezosaţi, fără piele
2 căţei de usturoi, tăiaţi fin
1 legătură de ceapă verde, tăiată grosier
300ml apă fierbinte
250g de mazăre congelată
1 salată verde, ruptă în fâşii mari
2 linguri de smântână grasă
Mod de preparare
1. Într-o tigaie mare, se prăjeşte baconul la foc mediu, timp de 3 minute, până se rumeneşte. Se transferă baconul într-un vas mic, lăsând grăsimea în tigaie. Se adaugă în tigaie puiul şi se rumeneşte timp de 4 minute pe fiecare parte.
2. Se împinge puiul într-o parte a tigăii şi se adaugă usturoiul şi ceapa; se prăjesc 30 de secunde, până când bucăţile de ceapă capătă o culoare verde-intens. Se adaugă apa fierbinte, se pune la loc în tigaie baconul, se acoperă şi se fierbe 15 minute.
3. Se măreşte flacăra de la aragaz. Se adaugă mazărea şi salata în sos şi se mai ţine tigaia pe foc, acoperită, încă 4 minute, ca să se înmoaie mazărea. Se verifică dacă puiul este copt suficient. Se adaugă amestecând smântâna chiar înainte de a servi.
Sursa – goodfood.ro