ORA MESEI: Pui cacciatore cu bacon
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 13 mai 2015, 13:30
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
1 pui mare, cam de 1,8-2,2kg, secţionat în 8 bucăţi
6 feliuţe de bacon (sau costiţă fără os), tocate
2 cepe feliate
2 fire de rozmarin
2 conserve x 400g de roşii tocate
2 linguri de oţet din vin alb sau roşu
1 lingură de zahăr
500ml supă de pui
1 legătură mică de pătrunjel tocat (opţional)
Mod de preparare
1. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă cu fundul gros. Se prăjeşte puiul, câteva bucăţI odată, până când pielea este rumenă pe toate părţile. Pe măsură ce fiecare bucată este gata, se scoate pe o farfurie. Se dă focul încet şi se pune baconul. Se prăjeşte la foc mic, astfel încât o parte din grăsime să se topească în cratiţă; se lasă până devine crocant. Se scoate cu o spumieră şI se dă deoparte, împreună cu bucăţile de pui; se adaugă ceapa şi rozmarinul în cratiţă. Se prăjesc 5-10 minute, până când ceapa se înmoaie, apoi se adaugă puiul şI baconul, împreună cu roşiile, oţetul, zahărul, supa, şi se asezonează.
2. Se dă în clocot, se acoperă şi se fierbe totul la foc mic timp de 40-50 de minute, până când puiul este fraged – se verifică una dintre pulpe, pentru că acestea se fac mai greu. Se amestecă pătrunjelul, dacă se foloseşte, şi se serveşte cu piure, paste sau orez, dacă se mănâncă imediat. În caz contrar, se lasă la răcit şi se ţine la frigider cel mult 24 de ore. Sau se poate congeal până la 3 luni. Se decongelează peste noapte în frigider. Se pune în cratiţă, se încălzeşte, apoi se acoperă şi se lasă la foc mic până când puiul este foarte fierbinte. Nu se fierbe, pentru că s-ar putea întări.
Sursa – goodfood.ro