ORA MESEI: Chifteluțe suedeze cu merișoare
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 11 mai 2015, 13:30
Ingrediente
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ceapă, tocată mărunt
½ linguriță de măciș măcinat (poți folosi nucșoară)
500g carne tocată de vită
100g de merișoare uscate
1 gălbenuș
sos de merișoare, pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o crăticioară. Adaugă ceapa și soteaz-o până se înmoaie, pune măcișul și mai amestecă 1 minut. Lasă să se răcească.
2. Pune carnea tocată într-un castron împreună cu ceapa, merișoarele, gălbenușul și asezonează. Amestecă bine cu mâinile, apoi formează chiftele de mărimea unei nuci.
3. Încinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Toarnă uleiul rămas într-o tavă și tăvălește bine chiftelele prin el. Dă-le la cuptor 20 de minute, până se pătrund. Servește cu sos fierbinte de merișoare.
Sursa – goodfood.ro