Cristian Adomniței, pus sub control judiciar
Publicat de , 9 mai 2015, 11:06
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, va fi cercetat sub control judiciar, au decis vineri noaptea judecătorii de la Tribunalul Iaşi, o decizie similară fiind luată şi în cazul celorlalte trei femei care au fost reţinute joi de procurorii DNA.
Tribunalul Iaşi a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă în cazul lui Cristian Adomniţei şi a dispus cercetarea acestuia sub control judiciar.
O decizie asemănătoare a fost luată şi în cazul celorlalte trei femei: Cristina Teodora Jinga – director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, Carmen Irimescu – şef al Serviciului Proiecte şi Parteneriate din CJ Iaşi şi Letiţia Popa, administrator al firmei Laser Co, firmă care a avut încheiat cu CJ Iaşi un parteneriat privind promovarea judeţului, potrivit Agerpres.
Joi, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. În dosar, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iaşi au luat aceleaşi măsuri faţă de Cristina Teodora Jinga, Carmen Irimescu şi Letiţia Popa, printre acuzaţiile reţinute în sarcina acestora fiind abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, respectiv instigare sau complicitate la această infracţiune.
Potrivit unui comunicat al DNA postat joi pe site-ul instituţiei, în august 2013, la nivelul Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din CJ Iaşi a fost redactat caietul de sarcini în scopul achiziţiei prin procedura ‘cerere de ofertă’ de servicii de tipărire materiale de promovare a judeţului Iaşi, contractul fiind adjudecat de societatea comercială administrată de Letiţia Popa şi semnat la 27 septembrie 2013.
DNA precizează că durata maximă de execuţie a contractului de servicii era de 3 luni de la data semnării, în caz de executare cu întârziere, prestatorul putând fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% (pe fiecare zi de întârziere) din contravaloarea serviciilor rămase de executat.