ORA MESEI: Calzone cu ciuperci și brânză de capră
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 8 mai 2015, 13:30
Ingrediente
220g de făină pentru pizza (sau pentru pâine)
2 lingurițe ulei de măsline
250g de ciuperci mixte (champignon, hribi, gălbiori, shiitake)
1 cățel mare de usturoi, zdrobit
1 vârf de cuțit fulgi de chilli
1 linguriță frunze de rozmarin proaspăt, tocate fin
1 lingură de smântână pentru gătit
100g brânză de capră
rucola, pentru servit
Mod de preparare
1. Prepară aluatul pentru pizza conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, pregătește umplutura. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și sotează ciupercile, până devin rumene – aproximativ 8 minute. Adaugă usturoiul, rozmarinul și fulgii de chilli și mai sotează 1 minut. Adaugă smântâna pentru gătit și 1 lingură de apă și dă la o parte tigaia de pe foc.
2. Încinge cuptorul la 220˚ C/gaz 7. Întinde aluatul sub forma unui cerc cu diametrul de 30cm. Pune amestecul de ciuperci pe jumătate de aluat și păstrează o margine de 2cm liberă. Presară brânza de capră peste umplutură. Împăturește în formă de semilună și presează marginile pentru a sigila.
3. Unge cu uleiul rămas și așază calzonele pe o tavă. Dă-l la cuptor 15-20 de minute, până crește și devine auriu. Taie-l în jumătăți și servește cu rucola.
Sursa – goodfood.ro