Bacşişul pe bon fiscal, înainte de aplicarea legii
Publicat de Adina Sîrbu, 3 mai 2015, 09:03
Cu o săptămână înainte de intrarea în vigoare a legii bacşişului, mai mulţi patroni de cafenele şi restaurante au început deja să dea bon fiscal pentru atenţiile lăsate de clienţi.
Şi tot de teama controalelor de la Fisc, ospătarii îşi notează, încă de pe acum, în registre speciale, banii pe care îi au asupra lor când ajung la serviciu.
Deşi modelul tipizat al registrului de bani personali a fost recent publicat de Ministerul Finanţelor, patronii şi-au făcut propriile caiete de acest fel, pentru a le putea prezenta inspectorilor fiscali în caz de control.
Unii patroni, care au pus în practică noile reguli mai devreme de 8 mai, data de la care bacşişul trebuie marcat pe bon fiscal, văd şi partea bună a impozitării lui cu 16%: angajaţii vor putea să ia împrumuturi mai mari de la bancă, pentru că vor avea toate câştigurile la vedere.