Ce trebuie să ştiţi despre Litoral, ca să aveţi o minivacanţă lipsită de probleme
Publicat de Bogdan Comșa, 30 aprilie 2015, 17:06
Măsuri pentru pregătirea sezonului estival 2015
Pentru buna desfăşurare a sezonului estival au fost întreprinse următoarele măsuri :
În vederea evitării producerii oricăror evenimente negative şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, a fost întocmit un Plan de măsuri comun, între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Garda de Coasta, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa.
Astfel, pe perioada sezonului estival 2015, vor fi alocaţi 200 poliţişti, 133 poliţişti apaţinând Gărzii de Coastă, 108 jandarmi aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi 238 jandarmi aparţinând Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa care vor acţiona în staţiunile litorale, la care se adaugă şi lucrătorii MAI care vor acţiona şi în restul localităţilor din judeţul Constanţa.
Sunt constituite echipe, care vor lucra 24/24 ore în toate staţiunile, fiind identificate 2 zone cu agolmerare foarte mare, Mamaia şi Vama Veche. Pe lângă activităţile zilnice desfăşurate de echipele astfel constituite, vor mai fi şi echipe speciale care vor acţiona numai pe cele 2 zone, scopul tuturor acţiunilor fiind acela de prevenire.
Vor fi constituite echipe pentru combaterea comerţului ilicit şi echipe care vor acţiona în zona cluburilor.
Poliţiştii de la Serviciul Rutier Constanţa vor colabora cu cei de la Poliţia Autostrăzi.
Garda de Coasta va mai participa pe perioada sezonului estival şi cu 21 mijloace de mobilitate terestră şi 6 mijloace de mobilitate navală.
Faţă de activităţile cuprinse în Planul Comun, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean va avea un dispozitiv de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, inclusiv faleză port şi plaja Modern.
Joi, 30.04.2015 se ridică barierele de la punctul de taxare Feteşti, fiind introdus sistemul electronic de plata.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa va desfăşura controale oficiale în domeniul producerii, prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării produselor alimentare.
D.S.V.S.A. va asigura funcţionarea Comandamentului Sezon Estival 2015 prin structurile de specialitate existente, dar şi prin colaborarea cu direcţiile sanitare veterinare judeţene.
Pe toată perioada sezonului estival se va asigura răspuns imediat la solicitările Call Center.
Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa va desfăşura acţiuni de control igienico –
sanitar în hoteluri, unităţile de alimentaţie publică şi unităţile de desfacere alimente amplasate pe litoral.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa va acţiona pe cele 3 zone operaţionale ale Comandamentului Litoral, respectiv: Mamaia – Năvodari; Eforie – Costineşti şi Mangalia – Saturn, Neptun, Venus, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche. La acţiunile desfăşurate în cadrul Comandamentului vor participa şi colegi detaşaţi de la alte Comisariate judeţene din ţară.
Eventualele reclamaţii se vor recepţiona la nr. de tel. : 0241/550 550.
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa a întreprins demersurile necesare deschiderii taberelor în condiţii optime.
Inspectoratul Regional în Construcţii Sud-Est va efectua controale în vederea verificării autorizaţiilor emise pentru construcţiile provizorii.
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a desfăşurat începând cu luna martie a.c. lucrari specifice de pregătire a plajelor pentru sezonul estival 2015, lucrări derulate atât cu forţe proprii cât şi cu terţi şi care sunt finalizate în proporţie de 90%.
Lucrările de pregătire efectuate au constat în:
– igienizarea plajelor, colectarea şi transportul deşeurilor;
– degajare a depunerilor de nisip şi demontare garduri cu rol de protecţie împotriva eroziunii eoliene;
– degajare a depozitelor de material cochilier;
– încărcare şi transferul depozitelor de nisip cu mijloace de transport, din zonele cu acumulări în zonele deficitare din punct de vedere al stratului de nisip;
– nivelarea suprafeţelor de plajă cu utilaje terasiere pe 75% din suprafaţa plajelor;
– degajarea nisipului depus pe parapet şi alei de promenadă, discuire pentru afânare şi ecologizare a stratului de nisip.
Executarea lucrările pregătitoaremenţionate a permis predarea sectoarelor de plajă către operatorii care deţin contracte de închiriere în proporţie de 97%, nefiind sectoare de plajă închise.
De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pe a cător rază teritorială se află plaje cu destinaţie turistică (Constanţa, Mangalia, Eforie, Năvodari, Costineşti, Limanu), au obligaţia legală de a organiza şi de a asigura serviciile publice de salvare acvatică – salvamari şi posturi de prim ajutor.
Prin Legea bugetului de stat pe anul 2015, sursele de finanţare pentru realizarea acestor obligaţii au fost asigurate pentru toate autorităţile administraţiei publice locale sus-menţionate.