ORA MESEI: Cotlete de porc în crustă de fenicul cu salată de țelină
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 29 aprilie 2015, 13:30
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
câte 1 linguriță semințe de fenicul și oregano uscat
un vârf de cuțit fulgi de ardei iute
6 cotlete de porc
PENTRU SALATĂ
125ml de maioneză dietetică
1 lingură de oțet din vin alb
1 lingură de sos Worcestershire
1 lingură de muștar cu boabe
un praf de zahăr
½ țelină mică, tăiată în bastonașe sau dată prin răzătoarea mare
1 morcov mare, tăiat în bastonașe sau dat prin răzătoarea mare
1 ceapă roșie mică, tăiată în cubulețe
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 190ºC. Pune uleiul, semințele de fenicul, oregano, fulgii de ardei iute, sare și piper într-o farfurie adâncă. Freacă bucățile de porc cu acest amestec pe ambele părți. Așază-le într-o tavă de copt și dă-le la cuptor 40 de minute.
2. Între timp, prepară salata. Pune maioneza, oțetul, sosul Worcestershire, muștarul, zahărul, împreună cu sare și piper, într-un bol mare. Amestecă bine, apoi adaugă legumele.
3. Când carnea este gata, pune deoparte 2 cotlete pentru prânz, alături de o treime din cantitatea de salată. Împarte restul de salată pe 4 farfurii și adaugă pe fiecare o bucată de carne.
Sursa – goodfood.ro