Bunătăți franțuzești de Paște cu bucătarul Gheorghe Murguleț și patiserul Victor Berger
Publicat de , 11 aprilie 2015, 10:32
Paștele reprezintă unul din acele momente speciale în care majoritatea românilor se reîntorc cu fața spre tradiții, familie și spiritualitate. În ultimii ani însă, mulți români au început să-și dorească și alte preparate și obiceiuri decât cele tradiționale românești. Interviul dimineții din Sâmbăta Mare a fost realizat de Larisa și Cristi cu maestrul bucătar Gheorghe Murguleț și patiserul francez Victor Berger. Cei doi administrează un restaurant franțzesc din centrul orașului și au prezentat rețete și obiceiuri de Paște din Franța. Cei doi au adus cu ei și delicioasele „macarons” dar și cozonacul franțuzesc cu compoziție de brioșă. Victor Berger a mărturisit că Paștele se petrece în familie și în Franța, doar că acolo, în duminica pascală, se merge la restaurent. Bucătarul Gheorghe Murguleț a recomandat, printre altele, mielul de Paște gătit în stil francez, lăsat la marinat în ulei de măsline cu amestec de ierburi și pregătit apoi la cuptor, în sosuri cu tomate sau cu vin. Vă avertizăm că cele auzite vă vor crea pofte… Ascultați și savurați!