(AUDIO) Atenţie la produsele alimentare pe care le cumpăraţi
Publicat de Adrian Băncilă, 6 aprilie 2015, 12:46
În această perioadă, vitrinele magazinelor sunt pline cu produse alimentare specifice Paştelui. Ouăle şi carnea de miel sunt la mare căutare în aceste zile. Sunt câteva aspecte de care trebuie să se ţină cont înainte de a cumpăra produsele.
Dumitru Lungoci, coordonatorul delegat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, spune că „În momentul achizţionării cărnii, consumatorul trebuie să se asigure că aceasta se va face numai din locuri corepunzătoare şi spaţiile să fie autorizate. Consumatorii trebuie să evite cumpărare de carne din portbagajul maşinilor, chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic. În acest caz, comerciantul nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate să elibereze bon de casă cu care să justificăm mai târziu tranzacţia comercială. Consumatorii riscă să achiziţioneze un produs neconform sau nesigur care poate să afecteze sănătatea“.
În acelaşi timp, carnea comercializată trebuie să fie marcată cu ştampila de control veterinar, ne-a mai spus Dumitru Lungoci.
Controalele comisarilor de la Protecţia Consumatorilor vor continua şi în perioada următoare.